Смажені болгарські перці за рецептом наших бабусь
Вітання! Сьогодні готуєм смажені болгарські перці. Це проста та смачна закуска. Рецепт не новий. Так готували наші бабусі і навіть прабабусі.
Нам потрібно:
- болгарський перець 10-11 шт.
- часник 4-5 зубців
- оцет 9% 3-4 ст.
- сіль
- чорний мелений перець
- цукор – 0,5 ч.л.
- олія для смаження – 100 мл.
Покроковий рецепт приготування:
Болгарські перці миємо, обсушуємо. Виделкою або ножем робимо часті проколи на кожному перці.
У сковороді розігріваємо невелику кількість олії, викладаємо перці, накриваємо кришкою (накриваємо не щільно, залишаючи невеликий зазор, щоб виходила пара).
Обсмажуємо з усіх боків при середньому нагріванні, перці мають стати м’якими та рум’яними. Готові перці знімаємо на тарілку та обсмажуємо наступні.
Приготуємо заправлення. У мисці змішуємо оцет, цукор та пропущений через прес часник. На тарілку укладаємо по колу (ромашкою) перший шар перців, солимо і перчимо на смак, поливаємо заправкою. Потім повторюємо другий шар.
Накриваємо плівкою та прибираємо в холодильник на 30 хвилин або 1 годину. Як варіант, перці можна покласти в контейнер, сіль-перець-заправка, накрити кришкою і прибрати в холодильник.