Смажені болгарські перці за рецептом наших бабусь

Вітання! Сьогодні готуєм смажені болгарські перці. Це проста та смачна закуска. Рецепт не новий. Так готували наші бабусі і навіть прабабусі.

Нам потрібно:

  • болгарський перець 10-11 шт.
  • часник 4-5 зубців
  • оцет 9% 3-4 ст.
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • цукор – 0,5 ч.л.
  • олія для смаження – 100 мл.

Покроковий рецепт приготування:

Болгарські перці миємо, обсушуємо. Виделкою або ножем робимо часті проколи на кожному перці.

У сковороді розігріваємо невелику кількість олії, викладаємо перці, накриваємо кришкою (накриваємо не щільно, залишаючи невеликий зазор, щоб виходила пара).

Обсмажуємо з усіх боків при середньому нагріванні, перці мають стати м’якими та рум’яними. Готові перці знімаємо на тарілку та обсмажуємо наступні.

Приготуємо заправлення. У мисці змішуємо оцет, цукор та пропущений через прес часник. На тарілку укладаємо по колу (ромашкою) перший шар перців, солимо і перчимо на смак, поливаємо заправкою. Потім повторюємо другий шар.

Накриваємо плівкою та прибираємо в холодильник на 30 хвилин або 1 годину. Як варіант, перці можна покласти в контейнер, сіль-перець-заправка, накрити кришкою і прибрати в холодильник.