Ароматне та ніжне сирне печиво
Найсмачніше сирне печиво. Дуже просте, ароматне та ніжне! Завжди виходить смачним, воно готується дуже швидко.
Нам потрібно:
- сир 9% – 220 гр.
- яйце – 1 шт.
- м’яке вершкове масло – 70 гр.
- цукор – 150 гр.
- борошно – 300 гр.
- розпушувач – 1 ч.л.
- дрібка солі
- дрібка ваніліну
Для обмазування:
- яєчний жовток – 1 шт.
- молоко – 2 ст.л.
Покроковий рецепт приготування:
У миску відпрюємо сир, додаєм яйце, цукор та сіль. Перемішуємо лопаткою. Потім додаємо м’яке вершкове масло, ванілін, розпушувач та борошно.
Замішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім руками. Не потрібно тісто довго вимішувати. Як тільки воно зібралося в кулю, одразу можна працювати. Тісто виходить м’яким, еластичним і зовсім не липне до рук.
Робочу поверхню присипаємо борошном. Тісто розкочуємо в пласт завтовшки 5-7 мм. Круглою вирубкою діаметром 7 см. вирізаємо коржики, перекладаємо на лист застелений пергаментним папером.
Коржики, майбутнє печиво, змащуємо сумішшю з яєчного жовтка та молока. Потім лист надсилаємо в заздалегідь розігріту духовку. Випікати при 180С близько 15-20 хвилин.