Сирний пиріг із лаваша на сніданок, на сковороді
Беремо звичайний лаваш, нарізаємо лаваш соломкою і готуємо шалений сирний пиріг на сковороді на сніданок.
Нам потрібно:
- лаваш – 450 гр.
- сир – 1 кг.
- кефір – 200 мл.
- сир – 100 гр.
- яйця – 6 шт.
- вершкове масло – 20 гр.
- олія – 1 ст.л.
Покроковий рецепт приготування:
Щільно скручувати листи лаваша і нарізати їх дрібною соломкою. Виходить велика гірка нарізаного лаваша. У сир додаю 1 яйце та 200 мл. кефіру, солю за смаком та за бажанням можна додати мед або цукор.
Натираємо сир на дрібній тертці та відправляємо до сиру. Для пирога я використовую 5 яєць плюс одне яйце, яке ми додали до сиру. Додам щіпку солі і збиваю яйця вінчиком до пишності.
Наливаю трохи рослинної олії та додаю шматочок вершкового масла для смаку та аромату. Вливаю в сковороду трохи яєчної маси та вимикаю вогонь. Поки маса не встигла схопитися, посипаю дно сковороди дрібно нарізаним лавашем.
Викладаю поверх лаваша половину сирної маси. Накриваю все це нарізаним лавашем і повторюю все те ж саме для ще 2 наступних шарів.
Після цього вливаю поверх пирога, що бідує, яєчну суміш і накриваю сковороду кришкою на 10 хвилин. Готуємо пиріг на мінімальному вогні.
Після закінчення часу нижній шар вже підрум’янився, потрібно просто перевернути пиріг на інший бік будь-яким зручним способом і готуємо його ще 10 хвилин під кришкою.
Готовий пиріг подаємо до гарячого столу або можна його остудити.