Підливу з куркою на одній сковороді до будь-якого гарніру

Підходить до будь-якого гарніру, особливо картопляного пюре, рису та гречки.

Нам потрібно:

  • куряча гомілка – 6 – 8 шт.
  • печериці – 250 гр.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру
  • морква – 1 шт. середнього розміру
  • сир плавлений – 100 – 150 гр.
  • вода – 350 мл.
  • олія рослинна – 4 ст.л. (для смаження)
  • сіль
  • спеції

Покроковий рецепт приготування:

Курячі гомілки промийте та обсушіть паперовими рушниками. Тепер додаєм сіль та спеції за смаком. Добре перемішуєм і даєм постояти 20 хвилин.

У сковороді розігріваєм рослинне масло і кладем обсмажуватися гомілки на вогні вище середнього. Далі ріжем довільно цибулину і натираєм на великій тертці моркву середнього розміру. Не забуваємо гомілки перевертати, щоб обсмажити все до рум’яної скоринки.

Потім викладаємо курку на окрему тарілку і поки що залишимо. У тій же сковороді, на тій же олії, обсмажуєм цибулю з морквою до м’якості. Поки овочі обсмажуються, ріжем довільно гриби.

Потім перекладаєм гриби до обсмажених овочів та продовжуєм обсмажувати кілька хвилин. Тепер вливаєм воду та додаєм сіль за смаком.

Ще знадобиться плавлений сир. Після того як сир розійдеться в бульйоні, перекладаєм туди обсмажену курку і продовжуєм готувати під закритою кришкою 15 хвилин на середньому вогні. Гаряча, ситна та ароматна страва готова.

Не вдається скопіювати.