Сирні булочки із зеленню та сиром
Вдале тісто із сиру просто створене для смачної домашньої випічки. Простий та корисний варіант такої випічки – смачні сирні булочки з сиром та зеленню, які дуже легко та без проблем готуються.
Нам потрібно:
- сир (5%, дрібнозернистий, помірно вологий) – 180 гр.
- сир (твердий) – 90 гр.
- яйце – 1 шт.
- натуральний питний йогурт (кефір, ряженка) – 80 мл.
- олія (без запаху) – 40 мл.
- борошно – 260 гр.
- розпушувач – 2 ч.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- цукор – 3/4 ст.
- петрушка (листики) – близько 1,5 ст.
Покроковий рецепт приготування:
Яйце розділіть на білок та жовток. Жовток накрийте. Він знадобиться пізніше. Нарубайте листочки петрушки. Дрібно натріть сир. Додайте до сиру зелень, борошно та розпушувач. Перемішайте.
В іншу миску помістіть сир. Його варто попередньо протерти через сито. Введіть сіль, цукор, білок, натуральний питний йогурт (можна замінити некислим кефіром або ряженкою) та олію. Перемішайте.
До сирної суміші додайте борошняну і швидко замісіть тісто. Воно має вийти м’яким, еластичним, що не липне до рук. Розділіть тісто на 16 однакових частин. Можна скористатся вагами. З кожної частини сформуйте колобок.
Покладіть заготовки на лист, застелений пекарським папером. Якщо є бажання, зробіть надрізи. Змастіть відкладеним розболтаним жовтком. Надішліть вироби в заздалегідь розігріту до 170 градусів духову шафу. Печіть близько 25 хвилин.
Увага! Якщо у вас сухіший сир, ніж у мене, борошна може знадобитися менше. Тому додайте спочатку близько 230 грамів, а далі дійте за ситуацією.