Соковитий та ніжний домашній кебаб у духовці
Цей апетитний та соковитий люля-кебаб готується з двох видів м’яса: свинини та курячого філе. Таке поєднання – досить вдале. Свинячий фарш надає соковитості страві, а філейний фарш робить кебаб ніжнішим і м’яким. Люля-кебаб готується в духовці, тому може з’явитися на столі в будь-який час.
Нам потрібно:
- свиняча шия – 450 гр.
- куряче філе – 400 гр.
- болгарський перець – 70 гр.
- цибуля ріпчаста – 30 гр.
- кінза свіжа без стебел – 25 гр.
- часник – 3 зубчики
- вершкове масло – 80 гр.
- копчена паприка – 1 ч.л.
- уцхо-сунелі – 1 ч.л.
- шафран – 1/2 ч.л.
- коріандр (насіння) – 1/2 ч.л.
- чорний перець мелений – 1/2 ч. л.
- сіль – 1 ст.л.
Покроковий рецепт приготування:
Для початку нам потрібно пропустити через м’ясорубку болгарський перець та цибулю. Викласти в сито і дати стекти зайвій волозі.
Тим часом пропускаємо свинину та курку через м’ясорубку. Кинзу свіжу та часник дрібно рубаємо. Поєднуємо всі інгредієнти в ємності.
М’ясо, овочі, зелень, часник та спеції (коріандр розминаємо у ступці), а також додаємо вершкове масло кімнатної температури. Добре все перемішуємо.
Насаджуємо у вигляді ковбасок фарш на шпажки, які заздалегідь треба вимочити у воді. Відправляємо у духовку на решітці. Знизу встановлюємо лист, куди капатиме сік. Температура духовки максимальна із включеною конвекцією. Приблизно на 10-12 хвилин.