Пиріжки з лаваша з капустою та яйцем на сковороді
Рецепт пиріжків з лаваша з капустою виручить, коли потрібно приготувати якесь швидке перекушування або сніданок з мінімального набору продуктів.
Нам потрібно:
- лаваш тонкий вірменський – 2 шт.
- капуста білокачанна – 300 гр.
- цибуля – 60 гр.
- яйце – 1 шт. (Зварити в круту)
- сіль – 1/3 ч.л.
- суміш мелених перців – 1 щіпка
- цукор – 1 щіпка
- олія – для смаження
- вода або білок для склеювання лаваша
Покроковий рецепт приготування:
Для начинки шаткуємо капусту тонко, невеликими сегментами. Солимо і обминаємо руками.
Розігріваємо в сковороді пару ложок олії та обсмажуємо капусту на середньому вогні до м’якості приблизно 10 хвилин, регулярно помішуючи.
Цибулю нарізаємо кубиками і додаємо до капусти. Продовжуємо обсмажування, до повної готовності овочів це займе ще приблизно 10 хвилин. У процесі обсмажування приправляємо цукром та перцем.
Яйце, зварене круто, очищаємо і нарізаємо кубиками. Змішуємо з вже готовою тушкованою капустою. Листи лаваша нарізаємо довгими смужками шириною приблизно 8-9 см. На край смужки з лаваша викладаємо по 1 столовій ложці начинки. Піднімаємо край, щоб вийшов трикутник.
А потім загортаємо його по всій довжині до самого краю – просто рухаємося вгору, пиріжок у вигляді трикутника сформується сам.
Коли дійдемо до краю, фіксуємо його, щоб не розкручуватись. Ми змащували пензликом, змоченим у воду, а потім укладали швом донизу.
Розігріваємо в сковороді 2 ложки олії та викладаємо пиріжки швом вниз. Смажимо на помірному вогні, без кришки, приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Як тільки зарум’яниться – перевертаємо. Готуються вони дуже швидко.