Пиріг з лаваша з яйцем та цибулею

Пиріг з лаваша з яйцем та зеленою цибулею. З улюбленою начинкою завжди смачно, а головне просто та швидко.

Нам потрібно:

  • лаваш – 2 листи
  • яйця – 5 шт.
  • сир – 130-150 гр.
  • сметана – 4 ст.л. (100 гр.)
  • молоко – 3 ст.л.
  • зелена цибуля – пучок
  • сіль і перець

Покроковий рецепт приготування:

Яйця відваріть круто, очистіть, натріть на великій тертці або наріжте. Зелену цибулю наріжте, киньте до яєчної суміші. Твердий сир наріжте на великій тертці, помістіть в основний склад. Додайте сметану, всипте сіль, чорний перець за смаком. Суміш ретельно перемішайте до однорідності.

Лист лаваша викладіть на робочу дошку, зверху нанесіть шар отриманої маси, рівномірно розподіляючи її по всьому периметру лопаткою.

І з верху накрийте другим листом лаваша. Закотіть в трубочку. Наріжте порціями, покладіть у форму.

Окремо приготуйте заливку. 3 яйця розколоти виделкою, додайте 80 гр. сметани, влийте 3 ст. молока, приправте сіллю та сухими травами. Компоненти ретельно перемішайте вінчиком до однорідного складу. Суміш залийте лаваш з начинкою, охоплюючи весь периметр.

Духовку прогрійте до 180 градусів, помістіть форму всередину. Запікайте блюдо 15 хвилин. У процесі запікання пиріг підніметься і збільшиться обсягом, але після остигання він трохи осяде. Потім посипте з верху сиром та ще на 5 хвилин.

Не вдається скопіювати.