Швидкий торт “Медовик” без духовки
Виходить дуже смачний торт, за смаком такий же, як і медовик за класичним рецептом, але тільки цей готуватися набагато швидше.
Нам потрібно:
- Коржі: 18 см
- мед – 100 гр. (будь-який, можна навіть зацукрований)
- сода – 1 ч.л.
- цукор – 2 ст.л.
- яйце – 1 шт.
- вершкове масло – 30 гр.
- борошно – 250 гр.
Крем:
- сметана – 350 гр. (відважена)
- згущене молоко – 200 гр.
Покроковий рецепт приготування:
У каструлю з товстим дном відправляємо мед і на невеликому вогні його розтопити і довести до кипіння. Як тільки мед майже закипів, додаємо соду і добре перемішуємо. Сода почне гаситися і буде дуже піниться, тому беріть каструльку побільше.
Додаємо цукор, перемішуємо і тримаємо на плиті близько 1-2 хвилин, маса темнітиме і ставатиме карамельного кольору. Дивіться не перетримайте, щоб маса не підгоріла і не була темною.
Знімаємо з вогню і відразу ж масу потрібно перелити в іншу ємність, т.к. каструля гаряча і маса продовжуватиме темніти. Додаємо вершкове масло, перемішуємо і даємо масі охолонути, щоб можна було ввести яйця, т.к. у гарячій масі яйця заваряться.
У остиглу медову масу додаємо яйця (кімнатної температури) і перемішуємо до однорідної консистенції. Потім додаємо просіяне борошно, і замішуємо тісто.
Тісто кладемо в пакетик або загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин. Потім дістаємо тісто із холодильника, ділимо на 6 частин.
Стіл припиляємо борошном і дуже тонко розкочуємо кожен шматочок тіста, вирізаємо коло 18 см, обрізки підуть на крихту для обсипання торта.
На невеликому вогні нагріваємо сковорідку з тефлоновим покриттям, якщо сковорода не дуже хорошої якості, тоді дно трохи змастіть олією.
Випікаємо корж на сковороді по 2 хв із кожного боку. Кришкою не накривати! Викладаємо на дерев’яну дошку та кладемо випікатися обрізки. Поки випікаються обрізки, можна розкотити наступний шматочок тіста.
Дуже зручно і швидко виходить, коли поки випікається, вже готовий і розкочений наступний шматочок тіста. І таким чином випікаємо все тісто та обрізки. У нас вийшло 6 коржиків та обрізки. Обрізки подрібнюємо за допомогою блендера (насадка ножа) у крихту.
Готуємо крем. У сметану додаємо згущене молоко і збиваємо вінчиком близько 3-4 хвилин, маса стане трохи пишною та ніжною. Крем готовий. Збираємо торт і ставимо в холодильник для просочення.
Кличте рідних до столу і насолоджуйтесь найсмачнішим тортом.