Пастрома – соковите куряче філе у духовці

Пропонуєм приготувати пастрому з курячого філе у духовці. М’ясо, запечене за цим рецептом, виходить дуже ніжним, соковитим та ароматним.

Нам потрібно:

куряча грудка – 750 гр.
вода – 1 ст. (200 гр.)
сіль – 2 ч.л.
маринад:
зерна гірчиці – 1 ч.л.
мелений коріандр – 0.5 ч.л.
солодка паприка – 1 ч.л.
мед – 1 ч.л.
сік лимона – 1 ч.л.
олія – 1 ч.л.

Покроковий рецепт приготування:

Куряче філе миємо та очищаємо від плівок. У глибоку миску всипаємо 2 чайні ложки солі та заливаємо склянкою води (200 гр.). Розчиняємо сіль. Опускаємо філе у воду і даємо постояти у прохолодному місці щонайменше 4 години.

Зерна гірчиці трохи перетираємо у ступці і змішуємо з меленим коріандром, солодкою паприкою, лимонним соком, медом та олією. Коли філе добре просочилося солоною водою, виймаємо і обтираємо паперовим рушником. Складаємо два шматочки філе валетом, з’єднуючи широку частину з вузькою та перев’язуємо мотузочком.

Обмазуємо з усіх боків курку маринадом і даємо їй просочитися від 30 хвилин до 2-х годин. Форму для запікання змащуємо олією та викладаємо на неї пастрому. У відкритому вигляді ставимо у розігріту духовку до 200 градусів на 25-30 хвилин. Після закінчення часу духовку відключаємо і залишаємо в ній курку до повного остигання.

Не вдається скопіювати.