Багато разів перевірений рецепт буженини по-домашньому
Буженина це великий шматок свинини, запечений цілком. Але щоб вона вийшла смачною та соковитою, треба знати хороший і багато разів перевірений рецепт, як приготувати буженину по-домашньому.
Нам потрібно:
- свиняча корейка – 1 кг.
- перець чорний горошком – 1 ч.л.
- перець запашний – 1 ч.л.
- коріандр (мелений) -1 ч.л.
- лавровий лист – 2 шт.
- томатний соус – 2 ст.л.
- часник – 2 зубчики
- олія – 2 ст.л.
- паприка (мелена) – 2 ст.л.
- сіль – 2 ст.л.
Покроковий рецепт приготування:
Для приготування нам знадобиться свиняча корейка без кістки. М’ясо добре вимити, обсушити паперовими рушниками.
У глибоку миску чи каструлю додаємо по 1 ч.л. чорного та запашного перцю, 1 ч.л. коріандру, 2 ст.л. солі, 2 зубчики подрібненого часнику, 2 лаврових листи та 1 л. води добре перемішати, до повного розчинення солі.
Покласти у приготований маринад м’ясо. Миску закрити харчовою плівкою та прибрати в холодильник на добу. Через добу дістати м’ясо із розсолу, промокнути паперовими рушниками.
А в окремій мисці змішати 2 ст.л. рослинної олії, томатного соусу або кетчупу та 2 ст.л. меленої паприки. М’ясо змастити з усіх боків приготованим соусом. Загорнути у фольгу.
Запікати в духовці за температури 180 градусів 60-70 хвилин. Дістаємо з духовки, розкриваємо фольгу і відправляємо до духовки ще на 10-15 хвилин. Готову буженину остудити та нарізати на шматочки.