Твердий сир за цим рецептом значно смачніший за магазинний

В кожного в холодильнику є твердий сир який ми постійно купуємо в магазині, але який сенс ходити за ним в магазин, якщо можна приготувати вдома в рази смачніше.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 1 л (краще домашнє)
  • сир – 500 г (краще домашній)
  • яйце – 1 шт
  • сіль – 1 ч л
  • сода – 1 ч л
  • вершкове масло – 50 г

Насправді рецепт дуже простий. Беремо молоко переливажмо у глибоку каструлю і ставимо на плиту ждемо поки закипить. Далі додаємо весь сир і на середньому вогні варимо хвилин 4-5.

Відкидаємо сирний згусток на друшляк і ждеемо поки стече. Після чого переносимо заготовку в чисту миску і додаємо туди вершкове масло, яйце, сіль та соду. Далі змішуємо все в однорідну масу і ставимо миску іх масою на водяну баню. Потім потрібно прогріти активно помішуючи десь хвилин 7-8.

Твердий сир майже готовий залишилось, перенести у зручну форму та закрити кришкою і залигити у холодильнику до повнох стабілізаї.

Сир практично готовий: перенесіть його у зручну форму, закрийте кришкою та поставте в холодильник до повної стабілізації.

Не вдається скопіювати.