Появилася інформація, що дуже прикра історія відбувається з командиром 46-ї бригади

Появилася інформація, що дуже прикра історія відбувається з командиром 46-ї бригади.

Про це пише Сергій Медвідь на своїй сторінці у фейсбук.

Його хочуть зняти з посади, через інтервʼю Washington Post, за те, що він сказав, що часто, на передову, потрапляють мало підготовлені солдати ЗСУ. І через це, серед них, великі втрати, і що їх, перед відправкою на фронт, потрібно більше навчати. І цей командир – досвідчений воїн, воює з 2014 року то ж, мабуть, знає що каже.

У той же час, цікаво, а що із тим високопосадовцем із ОП, який у цьому ж інтерв’ю, сказав, що не вірить у перемогу ЗСУ? Може, нагородять …

Також Юрій Ботусов написав у Facebook, що Купол захищав Україну з 2014 року та блискуче показав себе після початку повномасштабного вторгнення. Він став єдиним кадровим військовослужбовцем у батальйоні, що складається з резервістів. За словами журналіста, із 500 бійців першого складу 100 загинули і майже 400 дістали поранення.

«Якщо відсторонення [Купола] відбудеться, значить, діюча армія втратить якісного командира, буде суттєво знижена боєздатність батальйону та бригади в цілому, буде підірваний злагоджений колектив, а замість чесного аналізу та реальних змін, розбору помилок, переможе в армії російщина, де будь-які справедливі зауваження заперечують, а тих, хто їх робить — гноблять, тим самим унеможливлюючи необхідні зміни», — вважає журналіст.