Як правильно розводити попіл, щоб ефективно підняти урожайність
Зола відома кожному садівнику та городнику. Це чудове комплексне і повністю натуральне підживлення, яке потрібне багатьом рослинам на ділянці! Однак, щоб правильно її вносити, необхідно знати, як її розводити. Тоді ваші рослини матимуть максимум користі! Підгодовуйте їх натуральними добривами та отримуйте відмінні врожаї, інформує Ukr.Media.
Підживлення золою
Щоб рослини отримали калій та фосфор у доступній формі, достатньо зробити нескладний розчин. У 10 л відро з водою всипте 200 г склянку золи. Розмішайте та залиште мінімум на 2 години, а якщо є час, то краще на ніч.
Поливайте такою підгодівлею томати, огірки, перці, капусту, але не щавель, редис і кавун! Вносіть по вологому ґрунту по 0,5-1 л під рослину, залежно від її розміру, стадії зростання та потреби у додатковому харчуванні.
Навіщо додавати оцет?
Багато садівників і городників напевно знають, що іноді золу гасять оцтом. Навіщо це робити?
Це необхідно в тому разі, якщо рослині потрібно кальцієве підживлення. Просто в золі кальцій знаходиться у важкодоступній формі. Додаючи оцет, ви отримуєте «швидкий» кальцій, якого потребують рослини, у яких почалася вершинна гниль, наприклад.
Скільки додавати? Влийте 0,5 склянки столового оцту в 10 л відро з 200 г золи, також настоюйте від 2 годин. Під 1 рослину поливається по 0,5-1 л підживлення.
Виконуйте нескладні правила, щоб ваші рослини отримали всі необхідні елементи!