«Огірки по-польськи за 5 хвилин»: у Польщі їх називають «єврейською огірковою закускою»

Є у поляків така страва, як «єврейська огіркова закуска». Знайомі з нею і деякі наші домашні кулінари, інформує Ukr.Media.

Вони звикли називати страву «огірки по-польськи за 5 хвилин».

Тож ділимося з вами рецептом — він простий і швидкий.

Інгредієнти:

  • огірки — 500 гр,
  • пучок кропу та базиліку,
  • олія — 30 мл,
  • вода — 40 мл,
  • чорний мелений перець 1/2 ч.л,
  • гірчиця в зернах — 1 ч.л,,
  • часник 3-4 зубки,
  • оцет — 1 ст.л,
  • цукор — дві чайні ложки,
  • сіль — чайна ложка.

Приготування:

Огірки нарізають кружальцями (товщина кожного близько сантиметра), базилік та кріп дрібно січуть.

У воду додають олію, цукор.

Також додають сіль, чорний мелений перець, гірчицю в зернах, оцет, часник, пропущений через прес.

Потім огірки, кріп та базилік заливаються маринадом, накриваються кришкою. За кілька годин страва готова. Хоча наступного дня буде ще смачніше.