Неймовірно смачний салат з баклажанів на зиму — баклажани по-корейські

Красивий, яскравий і смачний салат. Універсальний — через два дні можна подавати на стіл, а можна закрити на зиму. Часто виручає під час посту, так і на святковому столі виглядає цілком гідно, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Баклажани 2 кг.
  • Морква — 0,3 кг.
  • Перець солодкий — 0,5 кг.
  • Цибуля — 0,3 кг.
  • Зелень петрушки — 0,1 кг.
  • Часник — 1 середня головка (70-80 грам).

Заливка :

  • 1 ст. ложка кип’яченої води,
  • 4 ст. ложки цукру,
  • 1 ч. л. солі,
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю,
  • 1 ч. л. меленого коріандру (або приправи для корейської моркви),
  • гіркий перець (за смаком),
  • 150 мл 9% оцту,
  • олія рослинна — 1 склянка (250 мл).

Приготування

Баклажани надрізаємо уздовж, але не до кінця і відварюємо в солоній воді (2,5 л води на 4 ст. л солі) протягом 10 хвилин до м’якості, але не переварювати(!)

Моркву очищаємо, нарізаємо соломкою за допомогою терки для корейської моркви.

Цибулю нарізаємо дуже тонкими півкільцями.

Перець — тонкими смужками.

Відварені баклажани (за потреби очищаємо від шкірки), нарізаємо кубиками 1,5х1,5 см.

Додаємо часник і дрібно нарізану зелень петрушки.

Всі інгредієнти складаємо в каструлю в довільному порядку і додаємо заливку. Оцет, воду, сіль і цукор змішуємо до розчинення солі, а потім, в кінці, додаємо олію, перець і мелений коріандр. Це важливо, тому що сіль в олії розчиняється погано.

Овочі з заливкою обережно перемішуємо, рідини буде трохи, так і повинно бути.

Тепер ємність із заготівлею баклажанів по-корейські, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 дні. Тут також відбувається бродіння, але оцтове, не самоквас, як у фаршированих баклажанів.

Салат готовий, його можна «поставити» в холодильник і починати дегустацію, а можна розкласти в 0,5 л банки, простерилізувати протягом 30-ти хвилин і закрити на зиму.

До речі, з тієї кількості овочів, що ви бачили на перших фото,у мене через два дні вийшло рівно 3 0,5 л банки салату з баклажанів. Я використовувала половинну норму, тобто розрахунок робила на 1 кг баклажанів. Попутно у мене ще готувалося асорті з помідорів і огірків, а також перша партія зелених помідорів з зеленню.