Оригінальні рецепти консервування болгарського перцю
Хто сказав, що насолоджуватися смаком болгарського перцю можна тільки восени. Якщо хочеш, щоб цей соковитий продукт був на твоєму зимовому столі, зроби заготівлю на зиму.
Оригінальні рецепти консервування болгарського перцю. Хто сказав, що насолоджуватися смаком болгарського перцю можна тільки восени. Якщо хочеш, щоб цей соковитий продукт був на твоєму зимовому столі, зроби заготівлю на зиму.
Пропонуємо найкращі рецепти консервації перцю на зиму, інформує Ukr.Media.
Маринований перець з часником
Інгредієнти:
- перець – 3 кг
- часник – 2 зубчики на кожну банку
- рослинна олія – 2 ст. л.
- вода – 1 л
- цукор – 1,5 ст. л.
- оцет – 0,5 ст. л.
Як готувати:
Звари маринад: залий в каструлю 1 л води, додай цукор, оцет і рослинну олію.
Ретельно вимий перець, розріж на 4 частини, видали насіння і плодоніжки.
Провари перець 5 хвилин в киплячому маринаді.
Приступай до закрутки. На кожну півлітрову банку поклади по 2 зубчики часнику, пропущеного через часникодавку. Чим більше банку, тим більше тобі доведеться покласти часнику.
Маринований перець по-німецьки
Цей рецепт дуже схожий на рецепт лечо, але завдяки меду смак виходить дуже незвичайним.
Інгредієнти:
- болгарський перець – 1 кг
- вода – 1 л
- столовий оцет – 0,5-0,7 л
- мед – 1 кг
- сіль – 30-40 г
- рослинна олія – 5-6 л. с.
Як готувати:
Помий перець, очистити від насіння і бланшируй (на 3-4 хвилини опусти у киплячу воду, охолодити і зніми шкірку).
Наріж перець смужками по 5-8 мм в ширину. Щільно вклади у банки.
У киплячій воді розчини мед і додай оцет. Залий перець в банках маринадом. Зверху за бажанням додай трохи олії.
Пастеризуй при температурі 90 градусів: літрові банки – 20 хвилин, дволітрові – 30.
Маринований перець в олії
Інгредієнти:
- солодкий перець – 1 кг
- рослинна олія – 60 г
- сіль – 50-60 г
- столовий оцет – 100-200 мл
- вода – 1 л
- цукор – 60 г
- запашний перець – по 1 г на банку
- лавровий лист – 2-3 шт
Як готувати:
Прокип’яти рослинну олія 5-6 хвилин і відразу розлити в гарячі банки.
Помий перець, видали чашолистки і виріж насіння. Промий цілі перці і вклади в банки.
Залийте киплячим маринадом овочі і пастеризуй при температурі 90 градусів.