Закрутка з баклажанів на зиму — ніжна кислинка і аромат шашлику, з такими баклажанами і м’яса не треба

Закрутка з баклажанів на зиму — ніжна кислинка і аромат шашлику, з такими баклажанами і м’яса не треба. Готується все легко і просто.

З баклажанів виходять делікатесні заготовки на зиму і сьогодні саме такий рецепт баклажанів як шашлик, навіть звучить смачно, а виходить надзвичайно, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

  • баклажани — 2 кг
  • цибуля — 500 гр
  • приправа для шашлику — 1 ч.лож (з гіркою)
  • часник — 1 головка
  • сіль — 1 ст.лож (з невеликою гіркою)
  • цукор — 2 ст.лож
  • вода — 150 мл
  • оцет (9%) — 80 мл
  • рослинна олія — для смаження

Приготування

У баклажанів обрізаємо хвостики, нарізаємо навпіл якщо вони у вас великі, якщо дрібні — то можна різати кільцями. Нарізаємо на досить-таки великі шматочки, розмір виходить як для гарного шашлику. Додаємо столову ложку солі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20.

Цибулю нарізаємо півкільцями і відправляємо в чашку, сюди ж додаємо приправу для шашлику, часник пропущений через прес. Все добре перемішуємо і даємо постояти.

Обсмажуємо баклажани з усіх боків в невеликій кількості олії до готовності. Готовим баклажанів даємо охолонути.

Робимо маринад. У сотейник додаємо стакан води, сюди ж столову ложку солі і 2 столові ложки цукру, перемішуємо і відправляємо на плиту. Наше завдання, щоб вода закипіла і сіль з цукром розійшлися. Тепер акуратно додаємо оцет. Даємо трохи охолонути.

Беремо частину цибулі розсипаємо на дні чаші і викладаємо баклажани і так шар за шаром. Зверху виливаємо маринад, притискаємо тарілкою, ставимо на неї важок. Відправляємо в холодильник мінімум на 6 годин, але краще на ніч (після такого тривалого маринування можна відразу подавати до столу, вони неймовірно смачні).

Складаємо все в простерилізовані баночки, щільно трамбуємо, маринад що залишився розливаємо по банках. Виходить чотири баночки по пів літра.

Банки відправляємо в каструлю, попередньо на дно застилаємо рушником і заливаємо холодною водою по плечики. Після закипання даємо покипіти 10 хвилин.

Баклажани відмінно зберігаються і в підвалі і в стінній шафі в квартирі, головне в темному місці.

Подробиці дивіться в короткому відео.

Виходять неймовірно смачні, дуже ніжні, прям тануть у роті.

Обов’язково спробуйте!

Не вдається скопіювати.