Ви закохаєтеся в нього з першого шматочка! Найніжніший пісочний пиріг з лимонним кремом (тісто на олії)
Ніжний крем, з легким, приємним лимонним смаком та смачне пісочне тісто-ідеальне поєднання! Такий пиріг точно сподобається всім. Готується дуже просто.
Спочатку приготуємо крем. У посуді з’єднайте яйця, цукор та крохмаль. Все добре перемішайте.
У масу тонкою цівкою влийте гаряче молоко, одночасно підмішуючи віночком, щоб яйця не згорнулися.
Масу, що вийшла, перелийте в сотейник і при постійному помішуванні доведіть до загусання.
У крем, що вийшов, влийте сік одного лимона, перемішайте. Накрийте харчовою плівкою “в контакт”, щоб плівка лягла на поверхню. У такому вигляді залиште крем охолоджуватись при кімнатній температурі.
Для приготування тіста в чаші з’єднайте яйця, олію без запаху, цукор щіпку, солі. Перемішайте віночком або за допомогою міксера до розчинення цукру.
Поступово всипте борошно, змішане з розпушувачем.
Замісіть еластичне тісто, що не липне до рук (зручно це робити на столі).
Відокремте від тесту приблизно 2/3 частини, розкотіть качалкою на столі, злегка припиленим борошном. Перекладіть у форму (дно форми застелите пергаментом), формуючи з тіста бортики. Вилетіть у підготовлену форму з|із| тестом заварний лимонний крем.
Тісто, що залишилося, тонко розкотіть і наріжте на смужки. Закрийте пиріг нарізаними смужками.
Краї бортиків можна загнути усередину.
Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин (до легкого зарум’янювання). Готовий пиріг дайте охолонути, а потім витягніть з форми і присипте цукровою пудрою.
Охолоджений пиріг добре ріжеться, крем не розтікається, тісто дуже м’яке і ніжне.
Простий у приготуванні та дуже смачний! Готуйте на здоров’я, приємного апетиту!
Продукти для приготування (діаметр форми 26-28 см) .
Для крему:
- молоко 500 мл
- яйця 2 шт.
- цукор 100 г
- картопляний крохмаль 30 г
- сік 1 лимона
Для тесту:
- яйця 2 шт.
- олія без запаху 80 мл
- цукор 100 г
- щіпка солі
- борошно 330-350 г
- розпушувач 1 столова ложка без гірки
- цукрова пудра для посипання