Ситна бабусина смакота з картоплею. Просто, недорого та дуже смачно

Рум’яна, пишна, ситна випічка з картоплею. Просто, недорого та дуже смачно!

Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього в тепле молоко додайте цукор, сухі дріжджі та борошно. Все перемішайте та залиште в теплі на 15 хвилин.

У глибокій посудині з’єднайте розтоплений маргарин або вершкове масло, яйце, цукор, сіль. Додайте опару, що підійшла.

Потім в рідку суміш поступово частинами всипте борошно і замісіть м’яке, ніжне тісто.

Тісто округліть, перекладіть у посуд, змащений олією і залиште в теплі для підйому.

Для начинки очищену картоплю відваріть у підсоленій воді. Розмішайте, щоб не було грудочок. Потім додайте вершкове масло, сире яйце.

Все добре перемішайте.

Тісто, що підійшло, обомніть, розділіть на кульки однакового розміру. Розкотіть кожну кульку в коржик і перенесіть заготовки на лист.

Зверху ложкою викладіть картопляну начинку. Прикрийте харчовою плівкою та залиште на 20 хвилин.

Змастіть поверхню (тісто та начинку) сметаною, змішаною з жовтком.

Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин до легкого зарум’янювання. Звичайно, час випічки у всіх буде різним. Це залежить від духовки, товщини тіста тощо.

Дуже смачно з молоком чаєм чи супчиком. Вдалої випічки!

Для приготування потрібно:

Для опари:

  • тепле молоко 200 мл
  • сухі дріжджі 7 г
  • цукор 1 чайна ложка
  • борошно 1 столова ложка

Для тіста:

  • борошно 350-400 г
  • щіпка солі
  • цукор 2 ст. ложки
  • маргарин або вершкове масло (розтопити) 50 г
  • яйце 1 шт.

Для начинки:

  • картопля 500-600 г
  • яйце 1 шт.
  • вершкове масло 1 стіл. ложка
  • 1 жовток + 1 столова ложка сметани для змащування