Повітряний, м’який та дуже смачний яблучний бісквітний пиріг. Дуже простий у приготуванні

Пишний, ніжний, запашний бісквітний пиріг з яблуками. Простий у приготуванні та дуже смачний!

Продукти для приготування:

  • яйця 3 шт.
  • цукор 200 г
  • щіпка солі
  • ванільний цукор 10 г
  • борошно 160 г
  • розпушувач 0,5 чайної ложки
  • яблука 3-4 шт.
  • цукрова пудра для посипання

З’єднайте яйця з цукром, щіпкою солі та ванільним цукром. Збийте на високій швидкості міксера до пишності. Маса має побіліти і збільшитися в обсязі.

Частинами, акуратно перемішуючи знизу вгору, введіть борошно, змішане з розпушувачем. Готове тісто має вийти ніжним та повітряним.

На дно форми для запікання рівним шаром покладіть шматочки яблук. (дно форми застелити пергаментом, боки змастити олією та присипати борошном). За бажання яблука можна перемішати з невеликою кількістю кориці.

Зверху рівномірно залийте яблука тестом і відразу поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.

Випікайте 35-45 хвилин (перші 30 хвилин готовності дверцята духовки відчиняти не потрібно, інакше бісквіт опаде). Час випікання у всіх буде різним. Готовність завжди можна перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою – виходить із сухого тіста, випічка готова.

Готовий пиріг дайте охолонути у формі хвилин 10, потім вийміть і переверніть, щоб яблука були зверху. Потім повністю охолодіть при кімнатній температурі. Верх остиглого пирога можна присипати цукровою пудрою.

Найніжніша, в міру солодка бісквітна шарлотка з яблуками. З філіжанкою чаю або з молоком дуже смачно!

Не вдається скопіювати.