Манник з яблуками. Найпростіший у приготуванні та продукти найдоступніші. Він виходить дуже ніжним, м’яким

Коли хочеться чогось смачного та нескладного у приготуванні до чаю завжди готую такий пиріг-манник. Готується дуже просто-всі продукти вимірюються склянкою. Такий манник можна готувати з яблуками або будь-якими ягодами, а можна і без добавок. Він виходить дуже ніжним, м’яким, з молочно-ванільним смаком (і манки у ньому зовсім не відчувається).

Для приготування потрібно:

  • яйця 2 шт.
  • цукор 1 склянка (об’єм склянки 200 мл)
  • сіль щіпка
  • кефір 1 склянка
  • манна крупа 1 склянка
  • пшеничне борошно 1 склянка
  • розпушувач10 г
  • ванілін щіпка
  • блоки 1-2 шт.
  • вершкове масло для змащування форми

У чаші змішую яйця, цукор та сіль. Потім вливаю кефір і перемішую до розчинення цукру.

Потім всипаю манну крупу.

Потім ванілін та борошно. До борошна додаю розпушувач і все перемішую.

Залишаю тісто настоятися на 30-40 хвилин.

Форму для запікання (у мене керамічна) змащу вершковим маслом і злегка присипаю манкою.

Зверху викладаю тонко нарізані часточки яблук. Випікаю манник у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин. (Час випічки, звичайно, у всіх буде різним). Готовність перевіряю дерев’яною шпажкою: виходить із тіста сухий-пиріг готовий. Якщо верх сильно рум’яниться, а тісто всередині сире прикрийте верх манника харчовою фольгою.

Готовий манник злегка охолоджую у формі, потім перекладаю на блюдо і злегка присипаю цукровою пудрою.

Найніжніший і найпростіший у приготуванні манник готовий! Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!