Манник з яблуками. Найпростіший у приготуванні та продукти найдоступніші. Він виходить дуже ніжним, м’яким
Коли хочеться чогось смачного та нескладного у приготуванні до чаю завжди готую такий пиріг-манник. Готується дуже просто-всі продукти вимірюються склянкою. Такий манник можна готувати з яблуками або будь-якими ягодами, а можна і без добавок. Він виходить дуже ніжним, м’яким, з молочно-ванільним смаком (і манки у ньому зовсім не відчувається).
Для приготування потрібно:
- яйця 2 шт.
- цукор 1 склянка (об’єм склянки 200 мл)
- сіль щіпка
- кефір 1 склянка
- манна крупа 1 склянка
- пшеничне борошно 1 склянка
- розпушувач10 г
- ванілін щіпка
- блоки 1-2 шт.
- вершкове масло для змащування форми
У чаші змішую яйця, цукор та сіль. Потім вливаю кефір і перемішую до розчинення цукру.
Потім всипаю манну крупу.
Потім ванілін та борошно. До борошна додаю розпушувач і все перемішую.
Залишаю тісто настоятися на 30-40 хвилин.
Форму для запікання (у мене керамічна) змащу вершковим маслом і злегка присипаю манкою.
Зверху викладаю тонко нарізані часточки яблук. Випікаю манник у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин. (Час випічки, звичайно, у всіх буде різним). Готовність перевіряю дерев’яною шпажкою: виходить із тіста сухий-пиріг готовий. Якщо верх сильно рум’яниться, а тісто всередині сире прикрийте верх манника харчовою фольгою.
Готовий манник злегка охолоджую у формі, потім перекладаю на блюдо і злегка присипаю цукровою пудрою.
Найніжніший і найпростіший у приготуванні манник готовий! Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!