Все просто, без яєць та молока! Пісний апельсиновий кекс із цукатами. Смачно та швидко!

Простий рецепт пісного апельсинового кексу. Кекс виходить смачним, ніжним, дуже запашним.

Для приготування знадобиться:

  • (кексова форма з отвором діаметром 25 см)
  • борошно 350 г
  • олія 100 мл
  • цукор 180 г
  • розпушувач 1 чайна ложка
  • апельсиновий сік 200 мл
  • цедра 1 апельсину
  • цукати (родзинки, курага) 100 г

З’єднуємо в чаші цукор, олію і перемішуємо до розчинення цукру.

З одного великого апельсина, за допомогою терки, знімаємо цедру та вичавлюю сік (соку за рецептом 200 мл. У нас вийшло менше, тому ми додали води)

Додаємо цедру апельсину та апельсиновий сік.

Далі поступово додаємо муку, змішану з розпушувачем і все добре перемішуємо.

Наприкінці втручаємо цукати. Можна використовувати родзинки або курагу.

Готове тісто перекладаємо у форму для запікання. У нас силіконова, нічим її не змащуємо. Керамічну або скляну форму потрібно змастити олією та злегка присипати борошном.

Випікаємо кекс за 180 градусів приблизно 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою: виходить сухий кекс готовий.

Даємо кексу охолонути у формі 10-15 хвилин. Потім дістаємо із форми і ще трохи охолоджуємо, а потім уже нарізаємо.

Смачний та дуже ароматний кекс готовий! Це дуже смачно та просто! Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!