Маринована скумбрія з цибулею. Ви більше ніколи не будете купувати у магазині. У рази смачніше виходить!

Сьогодні хочемо запропонувати вам рецепт маринованої скумбрії. Звичайно, рибку можна купити в магазині, але домашня, зроблена своїми руками, завжди виходить смачнішою. З відвареною картоплею просто смакота.

Для приготування потрібно

  • скумбрія 2 шт.
  • цибуля 2-3 шт.
  • вода 500 мл
  • сіль 3 стол. ложки без гірки
  • цукор 1 столова ложка
  • оцет 6% 1 чайна ложка
  • лавровий лист 2-3 шт.
  • перець запашний горошок 1 чайна ложка
  • коріандр 1 чайна ложка
  • олія 2-3 столові ложки

Все, як завжди, дуже просто! З риби видаляємо начинки, промиваємо і нарізаємо на шматочки товщиною приблизно 2 сантиметри.

Зверху на рибу укладаємо нарізану цибулю і поливаємо олією без запаху.

Окремо готуємо розсіл. У сотейник вливаємо воду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, перець запашний горошком та коріандр. Коріандр трохи розминаємо рукою (для більшого аромату). Доводимо до кипіння. Після закипання до розсолу додаємо столовий оцет і повністю його охолоджуємо.

Охолодженим розсолом заливаємо рибу, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник годин на 10-12. Зазвичай робимо з вечора, а наступного дня вже можна їсти.

Дуже смачно виходить! Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!