Сало виходить дуже ароматним, м’яким, смачним. Найкращий рецепт сала в банці! Насправді все просто і без лишньої мороки
Простий рецепт приготування сала в розсолі. Сало виходить дуже ароматним, м’яким, смачним.
Для приготування потрібно:
- свиняча грудинка 1 кг
- холодна вода 400 мл
- сіль 100 г
- лавровий лист 3 шт.
- часник 1 головка
- коріандр 1 чайна ложка
- кмин 0,5 чайної ложки
- насіння гірчиці 1 чайна ложка
Для приготування беремо свинячу грудинку без кісточок із прошарком м’яса. Миємо, зачищаємо ножем шкірку.
Ріжємо на шматочки невеликого розміру.
Зі спецій ми використовуємо коріандр, насіння гірчиці, кмин і лавровий лист. Можна додати перець чорний горошком або запашний перчик.
Шматочки сала закладаємо в банку, додаючи нарізаний часник та пересипаючи спеціями.
Для розсолу розбавляємо сіль у холодній воді.
Заливаємо розсолом сало так, щоб воно було повністю покрите ним. Закриваємо банку капроновою кришкою і прибираємо в холодильник на 3-4 дні.
Готове сало витягаємо з розсолу та зберігаємо в морозилці (так нарізка виходить акуратнішою). За бажання його можна натерти меленим перцем і улюбленими спеціями.
Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!