Відмінна заготівля на зиму, яка завжди рятує, якщо потрібно швидко приготувати обід. Розсольник на зиму за цим рецептом роблю вже багато років

Відмінна заготівля на зиму, яка завжди рятує, якщо потрібно швидко приготувати обід. Приготували м’ясний бульйон (або готуємо на воді пісний варіант розсольника), додали картоплі, баночку розсольника, спеції та зелень на смак, і смачний суп готовий.

ПРОДУКТИ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ:

  • перлова крупа 250 г
  • свіжі помідори 1 кг
  • свіжі огірки 1 кг
  • морква 450 г
  • цибуля 450 г
  • цукор 2 стіл. ложки
  • сіль 1 стіл. ложка
  • олія 60 мл
  • вода 200 мл
  • оцет 9% 60 мл

Перлову крупу добре промиваємо і замочуємо у холодній воді приблизно на 2 години.

Свіжі помідори прокручуємо через м’ясорубку. Можна скористатися блендером або просто дрібно нарізати їх ножем.

Моркву натираємо на великій тертці, свіжі огірки та цибулю нарізаємо кубиком. Додаємо овочі до подрібнених помідорів.

За цей час перловка набрякла. Зливаємо рідину та додаємо крупу до овочів.

Потім додаємо воду, олію, сіль і цукор. Все добре перемішуємо та варимо на середньому вогні, постійно помішуючи, 30 хвилин після закипання.

Наприкінці варіння додаємо оцет, вимикаємо вогонь і розкладаємо розсольник по стерилізованим банкам. Банки ми стерилізуємо в духовці (Миємо їх содою, ставлимо горлечком вгору на решітку холодної духовки, потім включаємо духову шафу. При температурі 150 градусів банки прогріваємо 15 хвилин).

Закочуємо банки кришками, перевертаємо і вкриваємо до повного остигання.

Не вдається скопіювати.