Рецепт коржиків на кефірі з сиром і зеленню, яким ви захочете поділитися. Впорається практично будь-хто
Хто не любить коржики? Коржики люблять усі! Будь-який рецепт і фото коржів – завжди привертає увагу навіть тих, хто, в принципі, не цікавиться рецептами та приготуванням.
Чому? Гадаєм, тому, що коржики – це дуже просто, смачно, ситно. До того ж, коржики просто готувати – з цим впорається практично будь-яка людина, навіть зовсім далека від кулінарії.
До всього сказаного – коржики просто дуже апетитно виглядають на фото! Відразу виникає бажання «злапати» коржик-другий. Навіть якщо щойно поїв і їсти, в принципі, не хочеш… доти, поки фотки коржиків не побачив 🙂 Ну як можна не захотіти спробувати це?
Але особливо приваблюють усіх любителів печеностей – коржики з начинкою. Отже, коржики на кефірі, із сиром та зеленню! Рецепт перевірено, ділимося з вами!
Інгредієнти:
- Кефір 200мл.
- Борошно 430 гр. (можна трохи більше чи менше, за ситуацією)
- Сіль – 1/2 чайної ложки
- Цукор – 1/2 чайної ложки
- Сода – 1/2 чайної ложки
- Яйце – 1 шт.
- Рослинна олія – 1 столова ложка
- Сир (будь-який, краще – сирний) – 280 гр.
- Спеції (перець, прованські трави та ін) – за бажанням
- Свіжа зелень (цибуля, кріп, петрушка) – за смаком
- Вершкове масло – 70 гр. (Для змащування коржів)
Приготування цих коржів простіше нікуди: з кефіру, борошна, яйця, олії, солі, цукру та соди – замішуємо тісто. Готове тісто ділимо на 6-8 порцій (залежно від розміру сковороди – чим менше сковорода, тим більше дрібних порцій). Кульку-порцію тіста розгортаємо, кладемо в середину начинку і загортаємо як мішечок, і знову розгортаємо. Коржик, що вийшов, обсмажуємо на сухій сковороді під кришкою по 5-7 хвилин з кожного боку на середньому вогні.