Соковита та ніжна Риба запечена з картоплею в духовці. Смачна і досить проста страва

Риба в духовці, приготовлена ​​таким чином, виходить надзвичайно смачна, соковита, просочена лимонним маринадом. Смачна і досить проста страва – риба з картоплею, яку можна приготувати не тільки для сімейної вечері, а й святкового столу. Дуже рекомендуємо приготувати та скуштувати.

Інгредієнти:

  • Риба (у мене філе тріски) – 800 г.
  • Картопля – 1300 р.
  • Перець червоний – 1 шт.
  • Помідор черрі – 200 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Олія – ​​3+1 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Чебрець – 1/2 ч. л.
  • Базилік – 1/2 ч. л.
  • Сіль (1 ч. л.), перець за смаком
  • Вода – 100 мл.

Для маринаду:

  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сушений часник – 1/2 – 1 ч. л.
  • Орегано – 1/2 ч. л.
  • Чебрець – 1/2 ч. л.
  • Олія (у мене оливкова) – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Сіль, перець, спеції за смаком
  • Форма 32х24 см.

Підготувати овочі. Болгарський перець очистити від насіння, перегородок та нарізати соломкою. Томати черрі нарізати навпіл. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Дрібно нарізати часник.

Картоплю очистити, нарізати тонкими кружальцями.

У великій мисці змішати картоплю, цибулю, часник, паприку, орегано, базилік, сіль, перець, олію (3 ст. л.).

В іншій мисці змішати томати, перець, олію (1 ст.л.).

Форму для запікання змастити олією. Перекладаємо картопля у форму, розрівнюємо. Зверху викладаємо помідор та перець. Додати у форму води (100 мл).

Накрийте форму фольгою. Поставте блюдо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів приблизно на 40 хвилин до готовності картоплі. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та сорту картоплі.

Приготувати маринад. У мисці змішати паприку, сушений часник, орегано, чебрець, олію, сік лимона.

Філе риби помити, промокнути паперовим рушником, нарізати на великі частини (у нас вийшло 8 шматочків по 100 г). Рибу посолити, поперчити. Маринадом змастити шматочки риби.

Зверху на готові овочі укласти шматочки риби. І вже без фольги відправити до духовки ще хвилин на 15-20, до готовності риби.

Риба з картоплею у духовці готова! Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.