Соковита та ніжна Риба запечена з картоплею в духовці. Смачна і досить проста страва
Риба в духовці, приготовлена таким чином, виходить надзвичайно смачна, соковита, просочена лимонним маринадом. Смачна і досить проста страва – риба з картоплею, яку можна приготувати не тільки для сімейної вечері, а й святкового столу. Дуже рекомендуємо приготувати та скуштувати.
Інгредієнти:
- Риба (у мене філе тріски) – 800 г.
- Картопля – 1300 р.
- Перець червоний – 1 шт.
- Помідор черрі – 200 г.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Олія – 3+1 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Чебрець – 1/2 ч. л.
- Базилік – 1/2 ч. л.
- Сіль (1 ч. л.), перець за смаком
- Вода – 100 мл.
Для маринаду:
- Паприка – 1 ч. л.
- Сушений часник – 1/2 – 1 ч. л.
- Орегано – 1/2 ч. л.
- Чебрець – 1/2 ч. л.
- Олія (у мене оливкова) – 2 ст. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Сіль, перець, спеції за смаком
- Форма 32х24 см.
Підготувати овочі. Болгарський перець очистити від насіння, перегородок та нарізати соломкою. Томати черрі нарізати навпіл. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Дрібно нарізати часник.
Картоплю очистити, нарізати тонкими кружальцями.
У великій мисці змішати картоплю, цибулю, часник, паприку, орегано, базилік, сіль, перець, олію (3 ст. л.).
В іншій мисці змішати томати, перець, олію (1 ст.л.).
Форму для запікання змастити олією. Перекладаємо картопля у форму, розрівнюємо. Зверху викладаємо помідор та перець. Додати у форму води (100 мл).
Накрийте форму фольгою. Поставте блюдо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів приблизно на 40 хвилин до готовності картоплі. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та сорту картоплі.
Приготувати маринад. У мисці змішати паприку, сушений часник, орегано, чебрець, олію, сік лимона.
Філе риби помити, промокнути паперовим рушником, нарізати на великі частини (у нас вийшло 8 шматочків по 100 г). Рибу посолити, поперчити. Маринадом змастити шматочки риби.
Зверху на готові овочі укласти шматочки риби. І вже без фольги відправити до духовки ще хвилин на 15-20, до готовності риби.
Риба з картоплею у духовці готова! Приємного апетиту!