Цей пиріг з куркою та картоплею стане вашим удлюбленим після того як ви його скоштуєте. Це дуже смачно, особливо у теплому вигляді

Готується він на дуже простому дріжджовому тісті з додаванням сметани, тісто виходить повітряне, м’яке, смачне та соковита ситна начинка з куркою та картоплею. Готувати потрібно так, щоб у цьому пирозі тіста було не так багато, а багато начинки. Це дуже смачно, особливо у теплому вигляді!

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – +/-520 г
  • Вода тепла – 100 мл.
  • Молоко тепле – 150 мл.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г
  • Цукор – 1 ст. л. без гірки
  • Сіль – 1 ч. л. з невеликою гіркою
  • Сметана будь-якої жирності – 120 г
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​40 мл.

Для начинки:

  • М’ясо курки (філе стегна) – 800 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 400 г (4 шт. середні)
  • Сіль, перець – за смаком
  • Олія – ​​40 мл.
  • Вода – 30-50 мл. для соковитості за бажанням
  • Форма 28х36

Приготувати тісто. У теплій воді розмішати дріжджі та цукор. Якщо ви у своїх дріжджах не впевнені, залиште суміш на 10-15 хвилин, до появи пінної шапочки, якщо цього не станеться, значить дріжджі не активні і потрібно використовувати інші.

В окремій мисці змішати сметану та соду. Усі інгредієнти для тіста мають бути кімнатної температури.

У мисці для замішування тіста змішати борошно та сіль. Все борошно відразу не додавайте, щоб не забити тісто борошном, по вологості борошно різне, у вас може піти трохи менше або трохи більше, потрібно орієнтуватися на консистенцію тіста. У борошні зробити поглиблення, вилити дріжджову суміш, тепле молоко, сметану та олію. Замісити тісто руками чи міксером.

Тісто і миску змастити олією. Накрити тісто поліетиленовою плівкою і залишити у теплі на 1-1,5 години. За цей час тісто має удвічі збільшитися в обсязі.

Приготувати начинку. Нарізати дрібними шматочками куряче філе та цибулю. Картоплю нарізати тонкою соломкою.

Додати сіль, перець, олію, перемішати. Для соковитості додати трохи води (30-50 мл)

Тісто підійшло та збільшилося в обсязі.

Тісто, що підійшло, розділити на дві не рівні частини, прикрити серветкою і залишити хвилин на 10.

Одну частину побільше, це буде низ пирога, розкотити в пласт трохи більше розміру форми, товщиною не більше 0,5 см.. Викласти начинку.

Розкачати другу частину тіста, накрити начинку, защипати краї тіста, зробити отвір у середині пирога для виходу пари. Пиріг накрити серветкою і залишити на 30 хвилин для підйому тіста. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин, до легкого рум’янцю.

Потім закриваємо форму фольгою і ставимо приблизно на 1 годину, при температурі вже 170 градусів, до готовності. Готовність визначаємо за готовністю картоплі та курки.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, поки пиріг гарячий, змащуємо рослинним маслом без запаху, щоб скоринка у пирога була м’яка, накриваємо серветкою і даємо трохи охолонути. Пиріг з куркою та картоплею готовий!

Не вдається скопіювати.