Пиріг з рисом та рибними консервами! Дуже м’яке повітряне тісто та ситна начинка

З цього тіста можна приготувати пироги чи пиріжки з будь-якою начинкою. Приготуйте та спробуйте, сподіваємося, що пиріг з такою начинкою вам теж сподобається. Пиріг із консервами настільки ситний, що може стати повноцінною стравою.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – +/-500 г.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г. (20 г пресованих)
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л. з гіркою
  • Вода тепла – 100 мл.
  • Молоко тепле – 200 мл (для пісного тіста замінити водою)
  • Олія – ​​40 мл. + 1 ст. л.

Для начинки:

  • Рибні консерви (у мене сайра 2 банки) – 400 г. (маса риби)
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Рис відварний – 600 г (200 г сирого)
  • Сіль – за смаком
  • Перець мелений за смаком
  • Олія рослинна без запаху для смаження цибулі – 30 мл.
  • Жовток + 2 ч. л. молока для змащування пирога за бажанням

Форма 32х24 см.

У теплій воді розмішати дріжджі та цукор, до повного розчинення. Додати тепле молоко.

У мисці для замішування тіста змішати борошно та сіль. Все борошно відразу не додавайте, щоб не забити тісто борошном, по вологості борошно різне, у вас може піти трохи менше або трохи більше, потрібно орієнтуватися на консистенцію тіста. У борошні зробити поглиблення, вилити дріжджову суміш і олію. Замісити тісто руками чи міксером.

Вимішувати тісто протягом 7-10 хвилин, до однорідності. Додати трохи рослинної олії (1 ст. л.) і зібрати тісто в кулю, тісто виходить м’яке та еластичне. Миску з тістом накрити поліетиленовим пакетом або серветкою і залишити в теплі на 1 годину, для підйому.

Приготувати начинку.

Рис заздалегідь відварити у великій кількості підсоленої води, потім відкинути на сито та охолодити.

Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії без запаху, до прозорості.

Рибні консерви можете використовувати будь-які (горбуша, сайра, сардина, скумбрія тощо). Краще вибирайте консерви без додавання олії. З рибної консерви (у нашому випадку сайра), злити зайву рідину, розім’яти вилкою на шматочки, видалити якщо є великі кісточки та хребет.

У мисці змішати відварений рис, обсмажену цибулю разом із олією, рибу. Спробуйте начинку та додайте сіль та перець за потреби.

Тісто підійшло та збільшилося в обсязі.

Тісто, що підійшло, розділити на дві не рівні частини, прикрити серветкою і залишити хвилин на 10.

Одну частину побільше, це буде низ пирога, розкотити в пласт трохи більше розміру форми, товщиною не більше 0,5 см..

Викласти начинку.

Розкачати другу частину тіста, накрити начинку, защипати краї тіста, зробити отвір у середині пирога для виходу пари. Пиріг накрити серветкою і залишити на 30 хвилин для підйому тіста. За бажанням жовток змішати з молоком (2 ч. л.), акуратно змастити пиріг, для рум’яності. Випікати пиріг приблизно 30-35 хвилин при температурі 180 градусів в заздалегідь розігрітій духовці. Враховуйте, що духовки у всіх різні, температура та час приготування можуть відрізнятися від вказаних у рецепті.

Гарячий пиріг змастити олією без запаху, щоб скоринка була м’яка. Накрити серветкою, дати пирогу охолонути, потім дістати з форми і нарізати на шматочки. Рум’яний і дуже апетитний пиріг із сайрою та рисом готовий! Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.