Соковита та ніжна домашня шаурма! Спробуйте саме із цим соусом і будете готувати так завжди
Шаурма за цим рецептом дуже смачна, соковита та ситна – хрумкий лаваш, соковита ароматна курка, багато овочів та дуже смачний літній соус. Особливо рекомендуємо готувати шаурму зі свіжих овочів і зелені, до того ж готувати дуже легко і швидко. Приготуйте та порадуйте своїх близьких смачною домашньою шаурмою.
Інгредієнти на 4 шт.
- Куряче стегно (філе) – 400 г.
- Капуста білокачанна (пекінська, салат) – 150 г.
- Перець болгарський – 25 г.
- Огірок – 100 г.
- Помідор – 100 г.
- Лаваш тонкий – 4 шт. (вирізаємо потрібну форму)
- Паприка – 1/3 ч. л.
- Сушений базилік – 0,5 ч. л.
- Сіль, перець – за смаком
- Гілочка кропу – 3 шт.
- Олія без запаху – 1 ст. л.
Для соусу:
- Сметана 20% – 100 г.
- Огірок – 50 г.
- Сік лимона (лайма) – 1 ч. л.
- Гірчиця дижонська – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л. без гірки
- Сіль – 0,5 ч. л. за смаком
- Перець, часник – за бажанням
Нарізаємо філе невеликими тонкими шматочками, бажано щоб шматочки були однієї товщини, щоби м’ясо рівномірно просмажилося. Додаємо сіль, перець, паприку, сушений базилік, олію, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.
Нарізаємо овочі. Капусту шаткуємо тонкою соломкою. Огірок, перець соломкою. Помідор тонкими часточками.
Приготуємо соус. Натерти огірок на дрібній тертці. У чашку до протертого огірка додати сметану, гірчицю дижона, цукор, сіль, сік лимона. Добре перемішати віночком до однорідної маси.
Розжарену сковороду змащуємо трохи олією і викладаємо курку, обсмажуємо з двох сторін до готовності, до золотої скоринки. Час приготування залежатиме від товщини шматочків.
Викладаємо на дошку та нарізаємо шматочками.
Готуємо лаваш, вирізаємо потрібну форму та збираємо шаурму. На лаваш викладаємо капусту, не забувайте залишити край, щоб було зручно загорнути. Потім курку, перець, огірок, помідор, трохи кропу та зверху поливаємо все це соусом.
Щільно загортаємо і відправляємо на суху сковорідку швом донизу, а потім перевернути. Лаваш має бути хрумким. Приємного апетиту!