Натираєм, змішуєм та готуєм 10 хвилин! Неперевершений рецепт гарбуза без жодних турбот і проблем. Повірте ви будете його готувати на постійній основі, не надоїсть

Поки є гарбуз, пропонуємо вам зробити з нього дуже смачну старву. Повірте ви будете її готувати стабільно кілька разів на тиждень після того як її спробуєте.

Список інгредієнтів та необхідні пропорції знаходяться наприкінці статті. Готуйте із задоволенням та пробуйте на здоров’я!

Починаємо готувати:

Гарбуз чистимо від шкірки, вирізаємо всі внутрішні запчастини, натираємо на середній тертці та вбиваємо яйця.

Вливаємо кефір 2,5% жирності, всипаємо сіль, чорний мелений перець, суміш італійських трав і добре перемішуємо.

Далі, в два етапи, всипаємо борошно, що просіює, і додаємо розпушувач.

Натираємо сир і, знову, ретельно все перемішуємо, щоб маса стала повністю однорідною.

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії, викладаємо 3-4 ложки нашої маси, рівномірно розподіляємо, накриваємо кришкою і смажимо приблизно 4 хвилини. Нагрів тримаємо на рівні “нижчий за середній”, у нас це 4 з 10.

Зверху я додатково посипаю запіканку гарбузовим насінням, але це зовсім не обов’язково.

Як тільки нижня частина підрум’яниться, перевертаємо коржик за допомогою трюка з тарілкою і готуємо вже без кришки до повної готовності – це ще приблизно 3-4 хвилини, не більше.

Після смаження даємо злегка охолонути і подаємо до столу! Такі коржі чудові як у гарячому, так і в холодному вигляді!

Коржики виходять просто чарівні! А якщо ще сметанки додати, то від них буде не відірватися! Вони ще дуже смачні з сметанно-чесничним соусом із зеленню, ідеальне, на наш погляд, поєднання!

Список інгредієнтів та грамування:

  • Гарбуз – 750 г. в очищеному вигляді
  • Кефір 2,5% – 250 мл.
  • Борошно – 150 г.
  • Сир – 150 г.
  • Яйця – 3 шт
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Італійські трави – 1 ч.л.
  • Чорний перець
  • Рослинна олія
  • Гарбузове насіння (за бажанням)