Такі ситні рулети з лаваша готую дуже часто. Начинка проста та неймовірно вдала!
Такі рулети з лаваша можна подавати навіть на святковий стіл! Начинка проста, неймовірно вдала та ніякого сиру всередині! Всі, хто куштували, були в захваті, така закуска всім подобається! Беріть на замітку і пробуйте, не сумніваємося, що і вам вона припаде до смаку.
Інгредієнти:
- Лаваш – 2 аркуші
- Філе курячого стегна – 600 г.
- Печериці – 400 г.
- Морква – 200 р.
- солодкий перець – 150 г.
- Зелена цибуля – 100 г.
- Рослинна олія – 50 мл.
- Сіль
- Каррі – 0,5 ч.л.
- гострий перець – 1/4 ч.л.
- Майонез – 130 р.
- Часник – 2 зубчики
- Кріп – невеликий пучок
- Яйце – для змащування
- Кунжут
Спосіб приготування:
Печериці ріжемо на пластини і обсмажуємо на сухій сковороді до випаровування вологи. Далі вливаємо трохи олії, смажимо гриби до золотистості, потім додаємо терту моркву, гасимо 4 хвилини, закладаємо солодкий перець соломкою і готуємо ще 2-3 хвилини. Далі додаємо зелену цибулю, солимо, перчимо, перемішуємо, готуємо рівно 1 хвилину і прибираємо з вогню.
Окремо на сухій сковороді смажимо до золотистості нарізане на кубик філе курячого стегна. За пару хвилин до готовності солимо, перчимо, всипаємо солодку паприку, каррі (за бажанням) і трохи гострого перцю. Все перемішуємо та знімаємо з вогню. Беремо лаваш, ділимо його на рівні прямокутники та змащуємо сумішшю майонезу, кропу та тертого часнику. За бажання майонез можна замінити на сметану – буде не так жирно.
Викладаємо спочатку овочеву засмажку з грибами, далі шар курки, а потім щільно загортаємо в рулет. Рулетики викладаємо на лист з пергаментом, змащуємо збитим яйцем, присипаємо кунжутом і відправляємо в розігріту до 220-230 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Рулетики добре і в гарячому вигляді та в холодному! Подивіться, наскільки апетитно вони виглядають! Поєднання курки хрусткого лаваша, начинки та соусу просто чудове! Кроків у рецепті багато, але всі вони досить прості та неклопітні.
Приємного апетиту, Друзі! Готуйте із задоволенням та пробуйте на здоров’я!