Чудова м’ясна закуска в банках! Готується простіше нікуди і неймовірно смачна виходить
Один раз роблю, зберігаю в холодильнику і подаю з приводу! Чудова м’ясна закуска в банках! Готується простіше нікуди і неймовірно смачна виходить! Таку нарізку навіть на святковий стіл подати не соромно!
Інгредієнти:
- Свиняча корейка – 1 кг.
- Сіль – 20 г.
- солодка паприка – 1 ч.л.
- Коріандр – 1 ч.л.
- Орегано – 0,5 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
- чорний перець – 0,5 ч.л.
- Розмарин – 1/3 ч.л.
- Часник – по 2 зубчики на банку
- лавровий лист – по 1 шт. на банку
- чорний перець горошком – по 0,5 ч.л. на банку
Спосіб приготування:
М’ясо (у мене свиняча корейка) нарізаємо на шматочки під розмір банок. Я намагаюся закласти в банку 1-2 великі шматки. Далі змішуємо спеції: сіль, мелений коріандр, солодку паприку, сушений орегано, розмарин, хмелі-сунелі та чорний мелений перець. Беремо м’ясо і з усіх боків обвалюємо його у спеціях.
Беремо сухі чисті баночки, у кожну закладаємо чорний перець горошком, часник у пластинах, потім закладаємо м’ясо, до нього додаємо лаврушку та ще кілька пластин часнику. Для зручності баночки найкраще брати з широким шийкою.
Щільно закручуємо банки кришками, ставимо в каструлю з марлею або рушником, заливаємо водою до плічок, ставимо на плиту і стерилізуємо з моменту закипання рівно 2 години на середньому вогні. Після стерилізації баночки дістаємо, остудити спочатку до кімнатної температури (можна залишити на ніч), а потім забирати в холодильник на 12 годин.
У такому вигляді м’ясо може стояти в холодильнику хоч півроку. Дуже зручно: дістав, нарізав та їж. І, так, це страшенно смачно! Ми їмо і на бутербродах, і з картоплею та яєчню смажимо з таким м’ясом – все чудово! Спробуйте, рецепт найпростіший, а результат приголомшливий!