Простіше простого! Таку запіканку я готую замість лінивих голубців. Запіканка виходить дуже соковита та ніжна
Просто все змішуєимо та відправляємо в духовку! Ця запіканка з капусти сподобається всім любителям голубців!
Готується така запіканочка навіть швидше і простіше, ніж ліниві голубці! Рецепт особливо сподобається тим, хто не любить довго возитися на кухні. При всій простоті і швидкості запіканка дуже смачна, ситна і одночасно не важка. Чудово підійде для обіду, вечері чи денного перекушування.
Інгредієнти:
- відварене куряче філе – 500 г. (у мене філе стегна)
- Капуста – 350 г.
- Морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- сир – 100 г.
- Сметана – 180 гр.
- яйце – 1 шт.
- Сіль
- Чорний перець
- солодка паприка – 0,5 ч.л.
Спосіб приготування:
Капусту шаткуємо і перекладаємо в ємність для змішування. Для рецепту ідеально підійде молода капусточка.
До капусти відправляємо терту моркву, солимо, перчимо, всипаємо солодку паприку, перемішуємо і стискаємо руками, щоб овочі дали сік.
Далі до овочів додаємо цибулю півкільцями, шматочки відвареного курячого філе (можна використовувати й інше м’ясо, що у вас є) та будь-який сир до смаку.
Сир можна зовсім не додавати, тут це абсолютно необов’язковий інгредієнт.
Окремо змішуємо яйця, сметану, сіль та чорний мелений перець. Цю суміш будемо використовувати як заливку.
Вливаємо заливку до решти інгредієнтів, ретельно все перемішуємо, перекладаємо у форму для запікання, накриваємо фольгою та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Форму злегка змащуємо олією, щоб нічого не пригоріло.
Через 25 хвилин прибираємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин за тієї ж температури, поки верхівка злегка не підрум’яниться.
Після духовки даємо запіканці хвилин 10 відпочити і стабілізуватися, і тільки після цього подаємо до столу!
Запіканка виходить дуже соковита та ніжна. Форму вона тримає погано, але так і задумано. Порівняння з голубцями комусь може здатися недоречним, але мені так не здається, адже основні інгредієнти тут такі самі – м’ясо та капуста. В цілому, це чудовий лінивий варіант, та й до того ж дуже смачно виходить.