Додайте це в банку – і квашена капуста вийде хрусткою та смачною. Перевірений роками сімейний рецепт

Покроково розповідаємо як приготувати смачну та хрумку квашену капусту на зиму. Хороша закуска – квашена капустка. І подати не соромно.

Мати про запас баночку квашеної капусти — це гарна звичка. Ніколи не залишишся голодним. І не почуватимешся ніяково якщо на порозі опиняться непрохані, але приємні гості.

А ще квашена капуста корисна для нашого здоров’я.

– Квашену капусту, безперечно, можна назвати дієтичною стравою. На 100 г капусти припадає лише 23 ккал. Продукт багатий кальцієм, залізом, магнієм, фосфором, натрієм, цинком, тіаміном та вітамінами С, К, В4, Е, В9 та В6. – Олена Сюракшина (лікар-ендокринолог вищої категорії, кандидат медичних наук, дієтолог).

Сезон приготування квашеної капусти посідає жовтень і листопад. Ті самі місяці, коли йде збирання капусти та ціни на неї на ринку та в магазинах досягають самого мінімуму.

Як правильно квасити капусту на зиму (простий перевірений рецепт)

Інгредієнти:

(на 5 кг квашеної капусти)

  • Свіжа капуста – 2 середні головки (близько 5 кг);
  • Свіжа морква – 6 середніх коренеплодів;
  • Сіль харчова (без йоду) – 5 столових ложки без верху.

Приготування

У капусти видаліть верхнє листя і нашаткуйте її. Моркву помийте, очистіть і натріть на тертці.

У великому тазі змішайте капусту та моркву. Не переминайте овочі.

Додайте сіль і все добре перемішайте.

Банки помийте та обсушіть. Щільно наповніть банки сумішшю капусти, моркви та солі

Капусту в банках накрийте марлею і поставте в глибоку миску чи невеликий таз. Залишіть тинятися при кімнатній температурі.

Рідина, яка виливатиметься з банок, не виливайте. Через 2 доби залийте її назад у банки. Накрийте кришками банки.

Зберігайте квашену капусту у холодильнику чи льоху. Також квашену капусту можна заморозити в пакетах і використовувати потім для приготування супів або основних страв.

Примітка

Пам’ятайте! Якщо використовувати більше моркви, капуста стане м’якою за рахунок морквяного соку.
Якщо розсолу вийде мало, підсоліть холодну воду і долийте в банки, інакше капуста зверху вийде сухою і несмачною.
Приємного апетиту! Готуйте вдома – це просто та бюджетно.