Такий пиріг я готую замість піци: соковито, шалено смачно і бюджетно, шикарний пиріг
Рецепт дуже смачного пирога! Готується дуже просто, добрий варіант для вихідного дня. Спробуйте!
РЕЦЕПТ:
- Вогняний пиріг (деко 30*40 см)Тісто:440 г борошна
- 20 г свіжих дріжджів або 6 г сухих
- 20 г цукру
- 20 г олії, без запаху
- 300 мл води
- 1,5 ч.л. солі
Начинка:
- 300 г сметани (20%)
- 50 г твердого сиру
- 100…150 г грудинки (у мене була варена – копчена)
- сіль, перець
- 1…2 зуб часнику
- 1 невелика цибулина
Тісто:
У теплій воді розчиняємо дріжджі та цукор. Висипаємо третину борошна та добре перемішуємо. Залишаємо на 10-15 хвилин.
Всипаємо сіль і вливаємо олію. Додаєм борошно, що залишилося. Замішуємо тісто.
Вимішуємо 5 хвилин. Тісто буде м’яким, гладким, трохи липким. Можна замісити його й у планетарному міксері.
Накриваємо його і залишаємо підніматися на 30 хвилин, воно має збільшитись у 2 рази.
Деко застилаємо пергаментом і додатково змащємо маслом. Олія тонким шаром.
Викладажємо тісто і розтягуємо на все деко.
Тісто зверху змащуємо маслом і залишаємо на 20 хвилин. Духовку включаємо розігріватись до 240°С.
Начинка:
Сир натираємо на дрібній тертці. Додаємо сир до сметани, сюди ж часник. Пропускаємо його через прес. Сіль та чорний перець за смаком. Добре перемішуємо.
Цибулю нарізаємо півкільцями, грудинку соломкою. Тісто змащужємо соусом, зверху грудинка та цибуля. Переносимо в розігріту духовку.
Випікати пиріг потрібно при 240 ° С 15 … 20 хвилин, перші 10 хвилин пеку на нижньому рівні. Орієнтуйтесь на духовку.
Подавати пиріг потрібно із запалу, із жару! Зручно розрізати ножицями або перекласти на дошку і розрізати ножем.
Соковитий, зовні хрумкий, а всередині м’який! Часник додає особливу особливість. Дуже смачний пиріг!