Медовий пряник: без міксера, без яєць та молочних продуктів. Пряник м’який, вологий всередині, ароматний і смачний
Готуємо медовий пряник. Такий пряник виходить дуже смачним і сподобається абсолютно всім.
РЕЦЕПТ:
Медовий пряник ( форма 30 * 22 см)
- 1 ст. цукру (200 г)
- 4 ст. л меду
- 1 ст. води, чаю, соку (250мл)
- 2 ст. борошна (320 г)
- 1/2 ст. соняшникової олії, рафінованої (125 мл)
- 1/2 ст. добавок (горіхи, сухофрукти, за бажанням)
- 2 ст. какао – порошку
- 1 ч. л. соди
- 1/2 ч. л. кориці
- 1/2 ч. л. імбиру
- 1/2 ч. л. кардамону
- щіпка солі, гвоздики та чорного перцю
Тісто:
Духовку вмикаємо розігріватися до 180°С.
У ківш вливаємо чай, додаємо цукор, олію та мед.
Нагріваємо на низькій температурі до розчинення цукру. Суміш буде тепла, не гаряча.
Просіюємо соду і добре розмішуємо.
Борошно змішуємо з какао – порошком та спеціями.
У миску для замішування тіста вливаємо рідку суміш, додаємо щіпку солі.
Просіюємо сухі інгредієнти.
Добре перемішуємо до однорідності.
Наприкінці додаємо журавлину, або будь-які інші добавки. Можна родзинки, волоські горіхи, або просто без добавок.
Форма для випічки у нас розміром 30*22 см, застелюємо її пергаментом.
Перекладаємо тісто та розрівнюємо.
Випікати пряник потрібно при 180 ° С – 25 … 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, вона має виходити без залишків сирого тіста.
Залишаємо пряник повністю охолонути. Можна її накрити та залишити до наступного дня. Смак пряники і аромат розкриваються з часом.
М’яка, волога всередині, зі святковим ароматом та смаком! Прекрасне доповнення до чаю.