Оригінальний рецепт грузинських хачапурі, готують у вигляді коржів з тіста з сиром. Виходить неймовірно смачно. Хочеться ще і ще

Дуже смачний коржик на дріжджовому тісті, з великою кількістю сиру!

РЕЦЕПТ:

Пшеничне борошно – 240 г

  • Молоко – 50 мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Дріжджі – 10 г пресованих або 3 г сухих (1ч.л.)
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/4 ч. л.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сир сулугуні – 250 г
  • 1 жовток (для змащування) та вершкове масло

Тісто:

Воду змішуємо з молоком, нагріваємо, щоб суміш була теплою, не гарячою. Розчиняємо в ній дріжджі та цукор. Сухі дріжджі можна додати відразу в муку.

Залишаємо на 10-15 хвилин.

Вершкове масло потрібно розтопити. Залишаємо його охолонути.

У муку всипаємо сіль і вливаємо дріжджовий розчин. Замішую тісто.

Коли тісто збереться в грудку, вливаємо розтоплену олію і вмішуємо її в тісто. Вимішуємо 7-10 хвилин.

Можна замісити і в планетарному міксері, масло тоді додайте відразу.

Тісто кладемо в миску, змащену олією. Накриваємо, залишаємо для підйому на 1:00.

Для начинки сир натираємо на великій тертці. Ми використовували сулугуні, можна моцареллу (сир який плавиться). Або комбінувати сулугуні з м’яким сиром, наприклад адигейським.

Духовку розігріваємо до 230°С.

Тісто розкочуємо в невеликий коржик.

Викладаємо на неї сир, трохи залишаємо, щоб присипати хачапурі зверху.

Збираємо краї вгору і защипуємо.

Перевертаємо швом униз. І розкочуємо з одного й іншого боку.

Розкочуємо в коржик діаметром 25-26 см. З одного боку має бути отвір для виходу пари.

За допомогою качалки переносимо на лист, покритий пергаментом.

Змащуємо жовтком і присипаємо сиром, що залишився.

Випікати хачапурі потрібно при 230 ° С – 10 хвилин + при 240 ° С – 5 хвилин. Орієнтуйтесь на духовку.

Коржик повинен добре підрум’янитися. Ще гарячу змащуємо шматочком вершкового масла.

Подаємо з запалу з жару!

Не вдається скопіювати.