Неймовірно смачна яблучкна начинка у поєднанні з цим тістом. Якщо рогалики то тільки такі

Рум’яні, пишні, ароматні рогалики з яблуками. Дуже смачні! Тісто можна займішувати, як вручну так і міксером.

РОГАЛИКИ з Яблуками (24 шт)

Здобне тісто:

  • 450 г борошна
  • 50мл. води
  • 50 мл молока
  • 6 г солі
  • 75 г цукру
  • 27 г пресованих дріжджів або 9 г сухих
  • 3 яйця (С1)
  • 45 г вершкового масла, м’якого

Яблучна начинка:

  • 7 яблук або 900 г
  • 60 – 80 г цукру або за смаком
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • кориця (ваніль, цедра)
  • 1 яйце + 1 ст. л. молока для змащування рогаликів

Готую тісто.

У теплій рідині розчиняємо дріжджі. У мисці для замішування тіста з’єднуємо яйця та цукор. Трохи збиваємо вінчиком. Додаємо дріжджовий розчин.

Тепер додаємо сіль і потроху додаємо муку. Борошно краще все відразу не додавати, на той випадок, якщо вашого борошна знадобиться менше.

Коли тісто збереться в грудку і почне відставати від стінок миски, підмішуємо м’яке вершкове масло невеликими порціями.

Коли все масло змішається з тістом, викладаємо тісто на стіл і додаємо борошно, що залишилося. Вимішуємо тісто доки воно не перестане липнути до рук. Тісто буде м’яким, еластичним, повітрям. При необхідності можна додати більше борошна.

Тісто кладємо в миску змащену олією та залишаємо для бродіння на 2 години. Через 1 годину тісто потрібно тирохи помісити.

Тепер яблучна начинка.

Яблука нарізаємо дрібними кубиками. На сковороді розтоплюємо олію. Перекладаємо яблука.

Всипаємо цукор та корицю.

Перемішуємо і припускаємо, поки яблука не стануть м’якими, при цьому вони повинні зберегти свою форму. Залишаємо охолонути.

Готове тісто поділяємо на три частини.

Кожну розкочуємо в тонкий круглий шар. Розрізаємо його на 8 сегментів. На кожну кладемо 1 ч.л. з гіркою начинки.

Кінцями прикриваємо начинку та згортаємо рогалики. Викладаємо на лист з пергаментом. У нас вийшло 24 шт, або 2 листи по 12 шт. Накриваємо їх. Розстойка 30…40 хвилин.

Перед випіканням збиваємо яйце з 1 ст. молока та змащуємо рогалики. Зверху присипаємо їх цукром.

Випікати рогалики потрібно при 200 ° С – 17 хвилин.

Не вдається скопіювати.