Тепер ліниві вареники готую тільки так. Дуже смачні, м’які та ніжні, а ще готуються досить швидко

Ділимось рецептом улюблених лінивих вареників! Дуже смачні, м’які та ніжні, а ще готуються досить швидко.

Рецепт на 3 порції. За бажанням вареники можна зробити не солодкі, а злегка солоні.

РЕЦЕПТ:

  • 200 гр. сиру
  • 1 яйце (С1)
  • 60 гр. борошна або 4 ст. без гірки
  • 1/2 ст. цукру
  • щіпка солі
  • ванільний цукор (за бажанням)
  • 1 ст. вершкового масла для подачі
  • сметана для подачі

Сир потрібен однорідний, якщо у вас буде зернистий – його потрібно пробити блендером або протерти через сито.

Білок потрібно відокремити від жовтка. У сир додаємо жовток, цукор та сіль. Перемішуємо.

Білок збиваємо вінчиком у піну.

Підмішуємо в сирну масу. Додаємо муку (для сухого сиру 60г, для вологого – 80г). Замішуємо трохи липке тісто.

Стіл присипаємо борошном, тісто поділяємо на 2 половини.

Кожну частину скочуємо в джгут.

Трохи присипаємо мукою і нарізаємо на шматочки товщиною 1,5 см.

Тепер можна зварити. Воду в каструлі доводимо до кипіння, додаємо сіль. Кидаємо вареники та перемішуємо. Коли спливуть, знижуємо температуру, щоб вода помірно кипіла і варимо їх 2 хвилини.

Викладаємо вареники на сито та зливаємо воду. Відразу ж розкладаємо по тарілках, присипаємо цукром та поливаємо гарячою розтопленою олією.

Не вдається скопіювати.