Швидкий сирний кекс із родзинками. Рецепт який нарешті випросила у продруги
Дуже ніжний кекс. Кілька днів можна зберігати при кімнатній температурі, або замотати у фольгу та холодильник. Згодом кекс стає тільки смачнішим!
Інгредієнти для сирного кексу з ізюмом (770 гр., Форма 21 * 10 см)
- 80 гр. вершкового масла
- 2 яйця
- 140 гр. сиру (або рікотту)
- 200 гр. пшеничного борошна, в/с
- щіпка солі
- 160 гр. цукру
- 1 ч. л. розпушувача (без гірки)
- цедра 1/2 лимона або ванільний цукор
- 100 гр. родзинок
Вершкове масло, яйця та сир мають бути кімнатної температури, їх потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Якщо зернистий сир, потрібно протерти його через сито або пробити занурювальним блендером.
Родзинки миємо, заливаємо окропом і залишаємо на 5-10 хвилин. Просушуюємо на серветці.
Цедру змішуємо з цукром, так цедра краще віддає свій аромат.
Борошно змішуємо з розпушувачем та сіллю. Поки що відкладаємо убік.
Розм’якшене вершкове масло збиваємо 4-5 хвилин, до пишності. Всипаємо цукор із цедрою та збиває ще 2-3 хвилини.
Тепер по одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного, 1-2 хвилини.
Перекладаємо сир і на мінімальній швидкості перемішую міксером, довго збивати не потрібно.
Всипаємо борошно з розпушувачем і сіллю і вже перемішуємо лопаткою. Наприкінці ізюм.
Форма у нас розміром 21*10 см, змастили її вершковим маслом та присипали борошном. Зайве борошно потрібно струсити з форми.
Тісто перекладаємо у форму, розрівнюємо. У центрі лопаткою робимо розріз.
Випікати кекс потрібно за 170 °С – 1 годину 15 хвилин. Час випікання та температура залежить від особливостей вашої духовки.
Залишаємо кекс охолонути у формі на 15 хвилин і переносимо на решітку для повного остигання. Кекс завжди краще розрізати наступного дня, але дивіться як вийде.