А ви пробували колись Норвезький торт? Це просто бомба! Ну дуже смачно. Ось рецепт
Рецепт знаменитого норвезького торта, який у перекладі звучить як – найкращий у світі торт! Коржі з меренгою та м’який вершковий крем!
РЕЦЕПТ:
Коржі (2 шт):
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру або цукрової пудри
- 1 ч. л. ванільного цукру
- Дрібка солі
- 2 ч. л. розпушувача
- 150 г борошна
- 4 жовтки
- 75 мл молока
Меренга:
- 4 білки
- 200 г цукру
- Дрібка солі
- 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 60…80 г мигдальних пелюсток
Крем:
- 500 мл молока
- 100 г цукру
- 50 г кукурудзяного крохмалю
- 2 яйця (або 4 жовтки)
- 8 г ванільного цукру
- 450 г вершків для збивання 33-35%
Тісто:
Духовку включаємо розігріватись до 190°С.
М’яке вершкове масло збиваємо 4-5 хвилин до пишності. Всипаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо ще 2-3 хвилини.
По одному підмішуємо жовтки, добре збиваємо після кожного. Борошно змішуємо з розпушувачем.
Просіюємо 1/3 сухих інгредієнтів. Перемішуємо лопаткою.
Вливаємо половину молока. Просіюємо ще частину сухих інгредієнтів. Вливаємо молоко, що залишилося.
Насамкінець просіюємо сухі інгредієнти. Перемішуємо лопаткою. Тісто буде як крем.
Деко застилаємо пергаментом і додатково змащуємо його олією.
Викладаємо тісто і рівномірно розподіляємо по всьому деку.
Поки що відкладаємо убік і роблю меренгу.
Меренга:
До білків додаємо щіпку солі та збиваємо в пишну піну.
Тепер потроху всипаємо цукор.
Збиваємо до стійких піків.
Наприкінці підмішуємо крохмаль.
Меренгу викладаємо на тісто та розрівнюємо.
Зверху присипаємо мигдалевими пелюстками. Ми їх заздалегідь підсушили на сковороді.
При 190 ° С випікаємо корж 10 хвилин, знижуємо температуру до 160 ° С і печемо ще 30 хвилин.
Залишаємо трохи охолонути. Лопаткою відокремлюємо корж від дека і розрізаємо його на дві половини, разом із папером.
Переносимо на решітку і залишаємо повністю охолонути.
Крем:
Яйця змішуюємо з цукром та ванільним цукром. Всипаємо крохмаль і добре розмішуємо.
Молоко нагріваємо, але не доводимо до кипіння. Потроху вливаємо в миску та вимішуємо.
Переливаємо в каструлю та переносимо на плиту.
При постійному помішуванні вінчиком доводимо крем до кипіння і варимо ще 1 хвилину.
Зверху накриваємо харчовою плівкою так щоб плівка мала контакт та залишаємо охолонути. Можна поставити в раковину з холодною водою, щоб швидше.
Коли крем охолоне, збиваємо вершки. Вершки повинні бути добре охолоджені жирністю 33-35%.
Охолоджений заварний крем перемішуємо і потроху підмішуємо збиті вершки.
Вийде м’який, вершковий крем. На смак як морозиво.
Один корж переносимо на блюдо чи тацю. На нього викладаємо крем, розрівнюємо.
Другий корж. Акуратно притискаємо. Торт прибираємо в холодильник просочуватись на ніч.
Торт зручно розрізаємо на шматочки, м’який крем але тримає форму.
Торт найніжніший, тане у роті!