Недорого, нескладно, але дуже дуже смачно. Це здивує близьких і гостей, навіть не любителі їдять із добавкою
Котлети без грама м’яса, смачніше за м’ясні! Здивуйте себе та своїх близьких! Коли вдома немає фаршу, а котлет хочеться, готую без м’яса – одразу й не зрозумієш, навіть не любителі їдять із добавкою.
Рецепт:
- Горох жовтий -1ст.
- Вода -4ст.
- Сіль -1/2ч.л.
- Цибуля -2 шт.
- Панірувальні сухарі – за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Вершкове масло – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Беремо склянку гороху. Горох добре промиваємо у кількох водах, кладемо в товстостінну каструлю.
Заливаємо водою згідно з інструкцією на упаковці. Нам потрібно, щоб горохова каша була густою тому заливаємо водою в пропорції 1до4, тобто у нас 1 склянка гороху та 4 склянки води.
Ставимо на вогонь та варимо до готовності. Часу у нас займає 60 хвилин.
Щоб нічого не википіло, на каструлю кладемо дерев’яну лопатку та накриваємо кришкою. Тепер знімаємо з вогню та даємо охолонути.
Пару цибулин поріжемо кубиками. На сковороду наливаємо олію, кладемо цибулю і смажимо її до готовності на невеликому вогні.
Охолоджений горох кладемо в миску і пробиваємо блендером, можна пом’яти картоплею м’якою.
Тепер додаємо цибулю, сіль половину ч. л., спеції, ми додаємо чорний перець. Перемішуємо фарш готовий.
Обвалювати будемо в панірувальних сухарях, готуємо їх самі. Нарізаємо батон підсушємо в духовці та подрібнюємо блендером.
Тепер формуємо котлети, якщо робитимете без рукавичок, руки краще змастити олією або змочити водою. Обвалюємо в сухарях. Кладемо на лист і ставимо в духовку на 15-20 хвилин при 200 градусах.
Тепер виймаємо та кладемо шматочок вершкового масла на кожну котлетку.
До речі, такі котлети можна обсмажити на сковороді, лише у фарш потрібно додати пару столових ложок борошна, щоб вони не розпалися під час перевертання.
Недорого, нескладно, але дуже смачно. Можна навіть приготувати з горохової каші, що залишилася у холодильнику з вечора чи обіду.