Як недорого та дуже смачно нагодувати сім’ю. Виходить багато і ситно.

Ця страва відразу 2 в 1 і не потрібно додатково готувати гарнір, достатньо лише доповнити, наприклад, овочевим салатом. Дуже смачно, ситно і, до того ж, не дорого. Виходить багато і ситно.

Рецепт:

  • Фарш – 700г
  • Сметана – 1ст.л.
  • Сіль – 1/2ч.л.
  • Аджика суха – 1/2ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Цибулина – 1шт
  • Горох – 100г
  • Рис – 100г
  • Вода – 80мл
  • Панірувальні сухарі – для обвалки

Для соусу:

  • Помідори – 2шт (300 г)
  • Морква – 1шт
  • Цибулина – 1шт
  • Сметана – 200 г
  • Вода – 500мл
  • Сіль – 1/2ч.л.
  • Лавровий лист – 3шт
  • Чорний перець – за смаком
  • Часник – 3 – 4зуб

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Отже, для початку потрібно залити окропом 100 г гороху і 100 г рису і залишити набухати на 4-5 годин, ми це зазвичай робимо з вечора. Горох має стати м’яким, добре промиваємо рис та горох.

М’ясо філе 700 грам перекрутимо на м’ясорубці, відразу ж перекрутимо 1 велику цибулину.

До фаршу кладемо підготовлений горох та рис, додамо половину ч. л. солі, половину ч. л. сухої аджики, чорний перець та 1ст.л. з гіркою сметани або можна додати вершки.

Це добре перемішуємо, щоб фарш вийшов соковитим, вливаємо приблизно 80 мл води.

Ще нам знадобляться панірувальні сухарі, ми готуємо їх сама, батон нарізаю кубиками підсушую в духовці, потім подрібнюю блендером. Беремо фарш, формуємо колб, обвалюємо в панірувальних сухарях.

Деко змащуємо рослинною олією. Кладем заготовки у нас виходить 20шт по 65 грам. Ставимо в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.

За цей час підготуємо заливку. Моркву натріть на тертці, цибулину поріжемо кубиками. Помідори розріжемо на 2 частини, тримаючись за шкірку натремо на тертці, шкірку викидаємо вона нам не знадобиться.

Наливаємо трохи олії, кладемо цибулю і смажимо до напівпрозорості, потім додаємо моркву смажимо пару хвилин і додаємо помідори.

Смажимо всі разом приблизно хвилинку і додаємо 3-4 зубчики часнику, пропущених через прес для часнику.

Сметану 200 г розведемо в гарячій воді 500 мл. Вливаємо в сковороду, додаємо пару лаврових листочків, сіль половину ч. л., чорний перець проварюємо 3 хвилини.

Горошники зміцніли, виймаємо з духовки і заливаємо заливкою. Ставимо ще в духовку на 30 хвилин або орієнтуйтеся по духовці.

Готові горошники подаємо з овочевим салатом, наприклад, з капусти.

Не вдається скопіювати.