Капустяні млинці. Виходять неймовірно смачні а готуються з найдоступніших інгредієнтів
Якщо Ви ще не готували такі млинці, рекомендуємо приготувати та порадувати свою сім’ю, тим паче інгредієнти найдоступніші.
Рецепт:
- Капуста -500гр.
- Яйця -4шт.
- Вода (або молоко) –500мл.
- Борошно -200гр.
- Сіль -1ч.л
- Рослинна олія -50мл.
- Чорний перець – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Свіжу білокачанну капусту 500 грамів розріжемо на шматочки, подрібнимо блендером або пропустимо через м’ясорубку. Ми користувалися кухонним комбайном.
Тепер розбиваємо 4 яйця, додаємо 1 ч. л. солі та ще раз пробиваємо блендером. Чим буде дрібніша капуста, тим краще.
Переливаємо в масу у відповідну миску, додаємо половину води 250 мл. і трохи чорного перцю, тепер додаємо 200 грам просіяного борошна.
Перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок і додаємо воду 250мл. Вливаємо 50 мл рослинної олії, перемішуємо і залишаємо тісто постояти хвилин 15, так борошно набухне і під час смаження млинці не рвуться.
Пройшло 15 хвилин, сковороду добре розігріваємо, змащуємо олією, наливаємо ополоником тісто, рівномірно розподіляємо, закриваємо кришкою і смажимо на невеликому вогні, щоб капуста встигла приготуватися до золотистості, перевертаємо, закриваємо кришкою і смажимо другу сторону.
Чмажимо наступний млинець, ми щоразу змащуємо сковороду.
Усього з цієї кількості тіста виходить 15 млинців діаметр, нашої сковороди 24 см.
Подаємо з соусом або сметаною, також можна подавати зі сметаним часниковим соусом.