“Морківчаник. Готується він дуже просто а виходить неймовірно смачно. Навіть ті хто не люблять моркву зжують за дві щоки

“Морківчаник”, колись такий саат наші бабусі готували дуже часто. Готується він дуже просто а виходить неймовірно смачно. Навіть ті хто не люблять моркву зжують за дві щоки.

Рецепт:

  • Морква – 600г
  • Вершкове масло – 40 – 50г
  • Сіль – 1/2ч.л.
  • Яйця – 6шт
  • Молоко – 200мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Все просто: моркву очистимо, вага очищеної моркви 600 грам, кладемо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на плиту і відваримо до готовності.

Зливаємо воду, даємо охолонути, тепер ріжемо кубиками. Беремо лист, змащуємо вершковим маслом, кладемо на дно грам 40-50, кладемо моркву, розрівнюємо.

У миску розбиваємо 6 яєць, додаємо сіль трохи більше половини ч. л. та 200 мл молока. Ми зазвичай орієнтуємося так: на 100 г моркви 1 яйце і 30 мл молока. Яєць не шкодуйте. Тут що більше яєць, то смачніше.

Перемішуємо вінчиком і заливаємо моркву, ставимо в розігріту духовку і запікаємо при 200 градусах 30-40 хвилин, орієнтуйтеся по духовці.

Дістаємо розрізаємо гарячим та подаємо до столу. До речі, і в холодному вигляді дуже смачно.

Не вдається скопіювати.