Ніколи раніше не готувала, а тут днями вирішила поекспериментувати. Результат перевершив усі мої очікування, вони мені сподобалися навіть більше за сирники
Всередині ніжні, а зверху хрусткі. Тепер заморожуватиму про запас і потім смажити коли потрібно. Вони набагато смачніші за варені! Смажені ліниві вареники.
Рецепт:
- Сир-500 гр.
- Яйця -2 шт.
- Цукор -2-3 ст.л
- Сіль -1/2 ч.л.
- Борошно -3 ст.л
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Беремо сир 500 грам, якщо дуже вологий краще тоді його віджати.
Розбиваємо 2 яйця, додаємо цукор 2-3ст.л., сіль ч.л. та перемішуємо.
Тепер додаємо борошно 3ст.л.. і добре вимішуємо, буде здаватися, що борошна недостатньо, тому що тісто липке, але додавати більше не варто, краще потім у процесі не шкодувати борошна на обсипання.
Стіл добре обсипаємо борошном, кладемо трохи тіста і катаємо джгутик, розрізаємо як звичайні ліниві вареники. Надаємо форму і обвалюємо в борошні. Кладемо на дощечку, посипану мукою, і ставимо в морозилку на 50 хвилин.
Пройшло 50 хвилин дістаємо заготівлі. На сковороду наливаємо олію кладемо ліниві вареники і смажимо до золотистого кольору з двох сторін.
Якщо вареники були заморожені про запас, потрібно їх дістати і дати трохи постояти при кімнатній температурі хвилин 10 і можна обсмажувати.
Подаємо зі сметанною. Дуже смачно та ніжно. Тут головне з борошном у тісто не переборщити, що менше буде борошна, то смачніше. Хочемо відзначити для варіння такі вареники не годяться, вони можуть розваритись.