Завжди вдала вечеря! Курка виходить настільки смачною та ніжною, що просто неможливо відірватися
Неймовірно смачно. Паприкаш із курки. Курка виходить настільки смачною та ніжною, що просто неможливо відірватися. Чудово поєднується з будь-яким гарніром. Готується дуже легко з доступних інгредієнтів.
Рецепт:
- Курка (гомілка або стегна) – 800гр.
- Болгарський перець -1шт.
- Цибуля -2шт
- Помідор -2шт (або 1ст.л. томатної пасти)
- Паприка солодка – 1ч.
- Сметана – 100гр.
- Борошно – 1ст.л
- Сіль -1ч.л
- Часник – 2-3 зуб
- Рослинна олія – 2-3ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Курячі стегна розрізаємо навпіл. Шкірку за бажанням можна прибрати або залишити. 2 томати розріжемо навпіл і натрімо на великій тертці, шкірку прибираємо вона нам не знадобиться. 2 середні цибулини дрібно поріжемо. Болгарський перець поріжемо дрібними кубиками.
На сковороду наливаємо олію 2-3ст.л. розігріваємо, кладемо курку та обсмажуємо з двох сторін на великому вогні до золотистого кольору.
Обсмажені шматочки забираємо на тарілку. У це масло де смажилася курка кладемо цибулю і обсмажуємо приблизно 2 хвилини до напівпрозорості.
Додаємо болгарський перець та помідори, перемішуємо та тушкуємо овочі 5 хвилин. Тепер додаємо 1ч.л солодкої паприки. Пропустимо через прес 2 зубчики часнику.
Опускаємо курку на овочеву подушку та заливаємо водою, так щоб курка майже була прихована у воді.
Додаємо 1ч.л солі без гірки. Закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до середнього і гасимо 40 хвилин. Беремо сметану будь-якої жирності 100гр, додаємо 1ст.л борошна та перемішуємо.
Пройшло 40 хвилин додаємо сметану до курки і гасимо ще хвилин 10.