Вже тиждень, замість Хліба… і не тільки… і не набридають. Готуються такі коржики швидко і виходять дивовижними
Вони гарні і з супом і до кави чудово підходять. Коржики виходять м’які, ароматні і такі смачні… ммм… Смачні і в гарячому, і в холодному вигляді. Чудова альтернатива хлібу.
Коржики з цибулею в духовці.
Рецепт:
- Цибулина -2-3шт.
- Кефір-250 мл.
- Цукор -1/2ч.л.
- Сіль -1ч.л
- Дріжджі сухі “Haas”-7гр.
- Рослинна олія -60 мл.
- Борошно -350гр.
- Кунжут – за бажанням
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Отже, приступаємо. Для початку наріжемо 2-3 цибулини невеликого розміру кубиками. На сковороду наливаємо трохи олії і смажимо цибулю до легкої золотистості.
Знімаємо з вогню. У миску вливаємо 250 мл теплого кефіру, додаємо 1/2 ч. л. цукру, 1ч.л солі. Вливаємо 60 мл олії. Відміряємо 350 г борошна, додаємо 1 пачку сухих дріжджів вагою 7 грам.
Перемішуємо. І поступово додаємо борошно з дріжджами до кефіру. На початку замісу додаємо обсмажену цибулю в тісто. І замішуємо тісто. Тісто виходить, м’яке, еластичне, до рук не липне. Забираємо в тепле місце на 30 хвилин для підйому. Пройшло 30 хвилин, тісто трошки піднялося, добре його обминаємо і ділимо на 10 частин, кожна частина вагою приблизно 70 грам. Робимо колобки.
Тепер беремо колобок і розкочуємо коржик діаметром 10-12 см. Кладемо коржики на лист, посипаємо насінням кунжуту. Дамо відстоятись хвилин 10-15 і випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 15 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.